Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nadkola do tyłu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• nadkola do tyłu

Witam,
    miesiąc temu kupiłem civic-a, 5 drzwi, rok 2005. Od razu zacząłem robić konserwację, stan z przodu, podłogi, progi dobry. Tylko miejscami była rdza punktowa w miejscu zgrzewu blach. Tył jest gorszy, w szczególności ranty i blacha pod nadkolem (od strony drzwi). Dochodzę do wniosku, że to może mieć związek z tym, że nadkola są z filcu. Z przodu są plastikowe i stan blachy jest naprawdę dobry.
    Przechodząc do meritum, szukam nadkoli plastikowych do tyłu i nie mogę znaleźć. Jedynie znalazłem do sedana. Czy ktoś próbował z Was zakładać nadkola uniwersalne albo do innej generacji, np. 6?
    Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam

Do VI gena zakładałem nadkola takie co niby do V i VI miały być,ale trzeba było docinać,formować na gorąco itp itd.
    Później miałem EM2 (coupe VIIgen) to przy konserwacji, do tylnych nadkoli użyłem Auto-Plastone z firmy Noxudol. Jest to taka gęsta pasta bitumiczno-gumowa, nakładałem szpachelką i wygładzałem pędzlem . Nałożyłem około 5mm, po wyschnięciu jest elastyczna, zarąbiście wycisza i ma inhibitory korozji. Polecam.

Comment

Zamieszczone przez piter77 Zobacz posta
      Do VI gena zakładałem nadkola takie co niby do V i VI miały być,ale trzeba było docinać,formować na gorąco itp itd.
      Później miałem EM2 (coupe VIIgen) to przy konserwacji, do tylnych nadkoli użyłem Auto-Plastone z firmy Noxudol. Jest to taka gęsta pasta bitumiczno-gumowa, nakładałem szpachelką i wygładzałem pędzlem . Nałożyłem około 5mm, po wyschnięciu jest elastyczna, zarąbiście wycisza i ma inhibitory korozji. Polecam.
      https://www.noxudol.pl/pliki/produkt...50506_0001.pdf
      Tą masę użyłeś dodatkowo - czyli nadkola + masa noxudol? Jakie nadkola były w tym coupe, też filcowe? Dużo miałeś rdzy?

Comment

Żadnej rdzy nie było,auto było świeżutkie, Auto-Plastone nakładałem bezpośrednio na umytą/odtłuszczoną blachę, nadkoli plastikowych nie miałem bo nie było dostępnych do tego modelu.

Comment

Working...
        X