Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

latające lusterko boczne

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• latające lusterko boczne

Witam. jak w temacie pojawił się u mnie problem z zewnętrznym bocznym lusterkiem od strony pasażera.
    Ostatnio zauważyłem, że podczas jazdy lusterko lata góra dół, tak jakby na dole było luźne. Docisnąłem tą część lusterka
    i było ok. Niestety po przejechaniu kilkunastu kilometrów problem powrócił. co w takiej sytuacji? Naprawa czy Wymiana?
    Proszę o rady. pozdro

Mówisz o wkładzie? Wklej na silikon szklarski czy jakiś inny i z głowy.

Comment

sprawa jest mechaniczna, więc musisz tam pogrzebać trochę, w Manualach dot. wymiany wkładu lustra jest napisane i pokazane jak wyjąć lustro, w środku będzie nakrętka trzymająca korpus lusterka, miejsca jest tam mało więc być może po wyjęciu lustra musisz wykręcić silniczek by zajrzeć co tam jest nie tak? ... potrzebny jest tu śrubokręt, wiedza z forum i 30 min.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Jeśli chodzi o latanie całego lusterka (nie samego wkładu - bo do tej pory w sumie nie wiadomo o co chodzi autorowi) to ja spotkałem się z tym że śruby mocujące lusterko do karoserii (3 sztuki) po prostu wyrwały się z obudowy lusterka. Objaw jest taki że niby je dociskamy i jest OK trzymając całe lusterko z obudową w ręku, a po dokręceniu do słupka mamy ciągłe luzy na nakrętkach albo właśnie po przejechaniu kilkuset metrów po dziurach znowu sobie luźno lata.
        Wtedy to już albo klejenie trzpieni śrub do obudowy w środku na jakiś mocny glut albo wymiana całego lusterka wraz z obudową.

Comment

Working...
        X