Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Korozja progów

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Korozja progów

Witam posiadam Sedana z 2002 roku auto krajowe eksplatowane tylko po Polsce i wiadomo sól i inne rzeczy przez te wszystkie lata zrobiły swoje już w tamtym roku było widać oznaki korozji a teraz z tyłu jednego progu jak zacząłem dotykać go ręką to palce mi weszły do srodka i mam dziure. I jeszcze w jednym miejscu czuje jak się rusza jak stukne czymś to pewnie odpadnie...

A innych miejsccach są zdrowe. Chcę to fachowo naprawić żeby starczyło na dłuższy czas mam pieniądze więc mogę trochę wydać bo auto jest w dobrym stanie z wyjątkiem tych progów. Uważam że trzeba zrobić mały remonick blacharski i samochó jeszcze pare lat pojeździ.

Ja jestem taki że lubie naprawiać i każde auto bym ratował (Japońskie)

Jak myślicie wstawienie nowych progów to jedyne rozwiązanie (rozsądne)? I jaki jest koszt takiej operacji żeby to było zrobione dobrze a nie metodą na druciarza. Żadne pianki nie wchodzą w grę bo wiadomo że to prowizorka. Proszę o rady muszę się zorientować w cenach żebym nie przepłacił. Podłoga wydaje mi się być zdrowa blacha jest cała jak stukam to wszystko jest twarde.

Odwiedź kilku blacharzy i się dopytaj o cenę. Oni zobaczą co trzeba i gdzie trzeba ciąć i gdzie się wstawiać z blachą ( bo to jedyne rozwiązanie) trzeba to potem jeszcze zakonserwować od zewnątrz i od wewnątrz, w sumie jak już to możesz zabezpieczyć całe podwioze.

Trochę pracy jest bo całe wnętrze trzeba wytargać - fotele, dywan,kanapa.
    Będziesz miał wszystko na zewnątrz to zobaczysz co z podłogą.

Kilka dobrych stów ta operacja wyniesie a ile to powie tobie tylko facet który to będzie obrabiać.
    Last edited by woody; 12-05-2018, 09:26.

Comment

Working...
    X