Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nadkole prawe przednie 1.6 2001 5d

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nadkole prawe przednie 1.6 2001 5d

Witam posiadam civica jak w tytule ,samochód ma dwa malowane elementy ,jeden z nich został pomalowany przez samego właściciela i wygląda okropnie. Chcialbym go wymienić na nowy ,tzn używany w orginalnym lakierze. Pytanie czy coś takiego jest w ogóle możiwe ,bez cięcia w którymś miejscu. W internecie są mieszane odpowiedzi więc wole się zwrócic do was drodzy użytkownicy.
    Drugie pytanie ,tak przy okaji ,na szybach jest znaczek zamka centralnego. Same szyby są orginalne ale pilota nie posiadam. Czy istnieje jakiś sposób aby w miarę normalnych pieniądzach to zrobić? Pozdrawiam

Zamieszczone przez Erlox Zobacz posta
    W internecie są mieszane odpowiedzi
    bo jak w ten sposób zadane jest pytanie to i takie są odpowiedzi.
    Nadkole? czy Błotnik? Pierwsze pytanie jest nieprecyzyjne, nie sposób odpowiedzieć wprost. Nadkoli się nie maluje. O którym elemencie piszesz?, nie widzimy tego co masz przed oczami, ale odpowiem: przednie błotniki - odkręcamy - śruby bezinwazyjnie. Tylne błotniki wycinamy mechanicznie niewymienne.
    Ad 2. na szybach jest znaczek bo fabrycznie model posiada C-Z. C-Z (wszystkie drzwi łącznie z bagażnikiem) powinien się zamykać i otwierać z kluczyka.
    Zamieszczone przez Erlox Zobacz posta
    Czy istnieje jakiś sposób aby w miarę normalnych pieniądzach to zrobić?
    ale co zrobić?? musisz tu być precyzyjny w pisaniu bo trzeba być jasnowidzem i się domyślać? potem się denerwuje człowiek bo dostaje dziwne odpowiedzi. Domyślam się że chciałbyś mieć pilota?
    Jest mnóstwo wątków, obok spraw układu chłodzenia drugim najpoczytniejszym tematem w dziale 7 gen jest montowanie pilota, dobieranie pilota, kupowanie pilota, kodowanie plota, uczenie pilota....full opór tematów, foto, manulai i schematów, do tego modeli pilotów itd itp,. do wyboru do koloru. Tylko trzeba tam zajrzeć.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Chodziło mi oczywiście o błotnik kolego. Dzięki za szybką odpowiedź. Co do pilota,poszperam w takim razie na forum. Dzięki za szybką pomoc

Jeszcze jedno pytanko.Czy błotnik od od wersji 3d jest takim sam jak od wersji 5d?
      Last edited by rambo7; 10-05-2018, 10:27. Powód: po sobie stosuj edycję

Comment

trudno tu napisać co i jak, przedni błotnik wymienisz sam. Pilota zanim cokolwiek kupisz poczytaj tematy, tam pisze jakie musisz spełnić warunki aby kupić pilota, ile może być pilotów, jakie MHz jak programować dlaczego jeden działa inny nie... musisz mieć wiedzę. Dopiero wtedy sprawdzisz u siebie co i jak i dopiero wtedy decyzja w co pójdziesz czy pilota, czy nowy układ C-Z.
        Zamieszczone przez Erlox
        Jeszcze jedno pytanko.Czy błotnik od od wersji 3d jest takim sam jak od wersji 5d?
        nie, absolutnie nie. 3D=3D // 5D=5D // 4D=4D.
        Różnice są bo drzwi do 3D są dłuższe niż do 5D stąd krótsze są błotniki w 5D a dłuższe w 3D. Nic z niczym nie pasuje. Musi być dokładnie to co ma być.
        Last edited by rambo7; 10-05-2018, 10:27.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Rambo błotnik z 5d pasuje do 3d.

Comment

jesteś pewny? bo to informacja dla wielu osób. Drzwi wyraźnie są rożnej długości , twierdzisz że błotniki są identyczne?
            Erlox w takim razie zmierz swój błotnik 5D, i poproś by sprzedawca zmierzył swój 3D.
            Last edited by rambo7; 11-05-2018, 07:25.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Też sądzę że są takie same (nawet gdzieś już o tym pisałem). Swojego czasu miałem potrzebę wymiany prawego i pytałem sprzedawcę - twierdził że ma od 5D i pasuje do 3D. Kupiłem założyłem sam u siebie do 3D i pasuje.
              Chyba, że sprzedawca był nieświadomy i sprzedał mi do 3D myśląc że posiada od 5D.
              Ze swojej strony 3D mogę pomierzyć i dać jakieś wymiary na zdjęciu aby rozwiać wątpliwości. Jak ktoś ma 5D może później sprawdzić czy są takie same.

edit: tak to wygląda, mierzone po zewnątrz, czyli po powierzchni błotnika (z ugięciem)
              blotnik_3D.jpg
              Last edited by tegies; 11-05-2018, 10:55.

Comment

moja pewność wynikała z faktu że lusterka 3D i 5D 4D i coupe ("trójkąty" przykręcane do drzwi) nie pasują do siebie, ale jest to element drzwi.
                Jeśli tak jest to mamy pewność że błotniki zderzak i maska są identyczne. (nie wiem czy zamienne w przedliftem i polifcie może przetłoczenia są nieco inne? ale to O.T w temacie.).
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                X