Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Reflektor Oryginał vs zamiennik

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Reflektor Oryginał vs zamiennik

Cześć
    Mam pytanie
    W zeszłym roku miałem szkodę i z OC sprawcy wymieniono w hondzie prawy błotnik i reflektor
    Reflektor nowy oryginał Honda (1460zł)
    Różnica między tym nowym, a starym lewym jest ogromna.
    Pojechałem do polerowania, ale facet odmówił ponieważ nie da się zbliżyć jakością do tego stanu co w nowym i że będę niezadowolony.
    Powiedzcie proszę czy jeśli prawy mam oryginał HONDA, a lewy kupię zamiennik Tyc albo Depo czy może tak być?
    Czy na badaniach techniczny nie będzie problemu?

dzięki z góry i pozdro
    Last edited by Sodekso; 02-05-2018, 19:41.

na technicznych nie powinno. Roznica bedzie na pewno. Mam podobna sytuacje u siebie

Comment

Niezle sie oryginal ceni. Najlepiej to kup 2x Depo i sprzedaj ten oryginalny reflektor. Jak dobrze licze to powinno byc 2 w cenie 1 (1x oryg. = komplet Depo + drobne na piwo ). Pytanie, czy ktos tyle za oryginalny zaplaci, zeby mialo to sens.
      Było Honda Civic VII EU8 D16V1
      Jest Seat Leon Cupra R310

Comment

Czy oryginał HONDA to jest firma "automotive lighting" made in czechy?

Comment

Zamieszczone przez Erlox Zobacz posta
          na technicznych nie powinno
          Nie wiem czy mieliście już w tym roku badanie techniczne, ale od stycznia są nowe przepisy i mojej Hondy nie przepuścili, mimo że jeżdze od 4 lat do tej samej stacji.
          Musiałem się mocno nakombinować i stracić trochę kasy, żeby miał przegląd podbity. Teraz muszę tą lampę jakoś "naprawic"

Comment

Z tego co widzę depo i tyc są w podobnych cenach. Z której firmy zamiennik będzie lepszej jakości?
            Pytanie drugie, silniczek trzeba przekładać? Jak to zrobić?

Comment

Jeżeli lampa posiada homologację europejską i jest przeznaczona do tego modelu auta, to diagnosta nie ma prawa nie przepuścić auta na przeglądzie.

Comment

ja bym brał dwie używki ori dał do polerki żeby podobnie wyglądały i śmigał. Ori to ori. Mam halogeny depo i powiem wam szału nie ma. :/ Parują jeden nie do końca pasuje. Brak słów. Więc jak możesz szukaj ori w dobrym stanie ale używki najlepiej z jednego samochodu. Mam jednego gościa nie daleko mnie co rozbiera civici vii na klamoty oczywiście europy

Comment

Working...
                X