Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

podnośnik szyby kierowcy - europa a anglik

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• podnośnik szyby kierowcy - europa a anglik

Honda Civic VII 2004 HB FL

Witam,
    w związku, iż mechanizm podnoszenia szyby od strony kierowcy (Lewy Przód) na 6 PIN ze świecą szukać w całych internetach (OEMowy 1400 zł ..) stąd moje pytanie, czy od wersji angielskiej będzie pasować (z tym, że to jest jego Prawy Przód). Ilość Pinów się zgadza.. pytanie tylko czy reszta będzie na tyle spasowana, że można go zastosować.

To zawsze jest lustrzane odbcie.Nie założysz.

Comment

ok a jak kupię sobie lewy przód i zamienię tylko kable?? bo szczerze przyznam że jest masakra z dostępnością a na chwilę obecną mam dechę w drzwiach :P

Comment

Katalogi nic nie mówią o jakiejkolwiek różnicy między EU a UK

Comment

ok czyli rozumiem, że da się? chodzi mi o kable czy idzie przepiąć i będzie hulać...

Comment

kable i wtyczki angielskie i europejskie na szczęście są takie same, tego akurat angole nie zmienili, prąd płynie w te samą stronę i u nich i u nas .
            Kierownik Działu Diesla

Comment

taaa??!! a myślałem, że wte a potem w tamte...dzięki wysłałem już do regeneracji bo jazda z dechą jest do d..y ciepło się robi a szybki nie można uchylić zobaczę co odeślą

Comment

Hej niedawno przerabiałem to u siebie, mechanizm z anglika będzie ci pasował ale nie podłączysz do niego takiej kostki która jest odpowiedzialna za przycisk AUTO od podnoszenia szyby kierowcy. Kostka jest podłączana od boku do tego silniczka z mechanizmu jak kupisz z anglika to będziesz miał bez otworu na ten wtyk. Też dałem do regeneracji swój mechanizm i działa bez zarzutu

Comment

Właśnie odebrałem i zamontowałem wszystko:
                  - regeneracja z przesyłką zwrotną koszt 200zł (chciałem naprawić sam ale jak rozmontowałem mechanizm to mi ręce opadły - rolki linki do wymiany)
                  - jak gdzieś tam pisał R7 lepiej tego nie robić jak jest zimno bo można uchwyty na spinki pourywać i jeden pękł - tu polecam kropelkę w żelu super klei i się nie leje jak superglut
                  - niektóre spinki pozostawały w drzwiach więc stwierdziłem, że je wymienie kupiłem w ASO bo miałem nadzieję że pewnie wyjdzie tanio (to tylko kilka plastików w końcu ) i kolejny raz się przejechałem - komplet 10szt bo na sztuki nie idzie kupić, 12,7żł za sztukę razem prawie 130zł!!! Pogrzało ich całkiem. Ale machnąłem ręką a gość widząc moją rozpacz w oczach dał rabat i w sumie jakieś 17zł zostało w kieszeni akurat na czteropak do montażu całości Mogłem poczekać i kupić jakieś zamienniki ale boczek już zapakowany razem z teściową i narzeczoną chciałem na wsi to zrobić w spokoju.

Fajnie że piszesz o automacie bo ja o tym nie wspomniałem i muszę się przyznać że to jedyna rzecz, która u mnie nie działa po montażu.
                  Ogólnie jest super wcześniej szyba miała większe opory w podnoszeniu się teraz śmiga góra dół jest o niebo lepiej.
                  Zastanawiam się czy to może być wina jakiegoś bezpiecznika? Bo wcześniej automat nie zawsze zadziałał poprawnie np. szyba się podnosiła do jakiegoś momentu a potem zjeżdżała w dół do połowy i stawała w miejscu. Być może była to wina już wyrobionego mechanizmu, w każdym razie jak strzeliła linka to szyba opadła w dół i koniec jazda przez 15km bez szyby.
                  Może jakiś bezpiecznik wtedy się spalił?? Będę szukał na forum jak już robić to na tip-top

Comment

Hej, z tego co wiem to jeśli ci szyba się dźwigała do góry a potem stawała to raczej jest to przez blokowanie się mechanizmu i wtedy on albo się wyłącza albo odsuwa w drugą stronę szybę, u mnie był jeszcze taki problem że mechanik wymieniał mi ten mechanizm i zgubił śrubki od tej kostki i wkręciłem ją na wkrętach do drewna i trzyma się i działa ale jak by przyszło większe np uderzenie to kostka może nie mieć stuku i wtedy AUTO będzie nie działać.

Niedawno jeszcze rozbierałem boczek drzwi bo szyba miała duże opory, i ruszała się w drzwiach do przodu i do tyłu trochę. Zrobiłem tak że opuściłem szybę i psikałem długo WD-40 po tych gumowych prowadnicach gdzie szyba chodzi w drzwiach i było trochę już lepiej ale największy problem z oporami był przez to że szyba ruszała się w środku drzwi do przodu i do tyłu przez co spierała się podczas dźwigania i były opory. Odkręciłem śruby które trzymają szybę aby prowadziła się równo w drzwiach, ustawiłem szybę tak jak ma być ale zauważyłem że gwint śruby jest mały a duży otwór na śrubę przez co nawet po skręceniu śruba trzyma szybę ale porusza się gwint w zbyt dużym otworze w który jest śruba wkręcona, przez to te luzy były, nawinąłem kawałek gumy na gwint i skręciłem tak że guma była trochę na gwincie i luzy są mniejsze. Póki co szyba jest na razie ok.

Comment

Hej!
                      Gerwazy napisz od jakiej kostki śrubki zgubił i o jaki stuk chodzi o to kliknięcie jak ciągniesz klawisz do góry?
                      U mnie jest kliknięcie ale w górę nie ciągnie samo.

Comment

Mechanik zgubił takie małe śrubki od tej kostki którą się przykręca od boku silniczka podnoszenia szyb, taka biała kostka z mini układem scalonym. Wystarczy że jest ona nie podłączona albo nie ma styku i już przycisk auto nie działa. de643795d723d86d826abeb1211e5ac7.jpg

Comment

aaa styku a ja tu w głowę zachodzę o jaki stuk chodzi :P

Comment

sorry literówka czasem mi się zdarza

Comment

Working...
                            X