Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spawana podłużnica. ??

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Spawana podłużnica. ??

Witam, chciał bym się upewnić, bo raczej na 100% widzę że podłużnica jest spawana. Po zdjęciu obudowy nadkola zauważyłem taki spaw. Czy moglibyście potwierdzić moje przypuszczenia?? Dzięki. IMG_20161026_231500.jpg

IMG_20161026_231450.jpg

ciężko powiedzieć, zrób foto z nieco dalszej perspektywy. Widać ślady początkowej korozji ale w 7 generacji to już (2016r) możliwe. Wspawanie podłużnicy to nie jest tak że tego nie widać, widać jak cholera wiec nie tylko w tym miejscu ale i po innych elementach musi być widać. Przede wszystkim inna świeża farba, a nawet inny odcień ubrudzony z czasem - tu takiej nie widzę. Gdy zdejmiesz nadkole to taki widok jest dość częsty, to są zgrzewane profile wewnętrzne i niekoniecznie to spawy podłożnicy. Tak że bym nie panikował, na moje oko to zgrzewy typowych profili wewnętrznych - ich nie widać normalnie wiec nikt tam się nie bawi w estetykę i to wygląda jak by go zespawano z czterech innych.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

To jest spaw. Auto jest po wypadku,ma odciętą część zamykającą profil a sama podłużnica jest klepana.
      Operacja jak najbardziej legalna,tak można robić,choć ten konkretny przypadek jest trochę niedbale zrobiony
      Pdłużnica niedoklepana,spaw nie do końca.Zbronione jest szachlowanie tego lub maskowanie w iny sposób,choć u nas się tego nie egzekwuje.

Comment

Working...
      X