Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Oryginalne lakiery stosowane w VII gen.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Oryginalne lakiery stosowane w VII gen.

Powitać wszystkich,

posiadam od niedawna Civic VII ES 2002 przed liftingiem z silnikiem D16V1. Auto kupione w komisie.
    Ostatnio zacząłem szukać informacji o lakierze i się mocno zdziwiłem. Mój lakier wg książki serwisowej to: NH-629M
    Na stronie: https://www.paintscratch.com/ dla mojego modelu nie pokazuje takiego lakieru.
    Natomiast mój lakier został wyszukany dla samochodu Acura RL również z 2002 roku i jest określony jako Quantum Gray Metallic

Wiem, że samochód w komisie był malowany (znaczy niektóre elementy ), ale raczej nie dowiem się czy wcześniej był całkowicie przemalowany.

Może mi ktoś wyjaśnić to zjawisko? Może ktoś się zagłębiał w te tematy i może była jakaś limitowana seria malowana na taki kolor?
    Podsyłam fotkę - ogólnie samochód wydaje się czarno-granatowy i mieni się pod słońcem (odcienie fioletu/zieleni itd) Ja tu nie widzę wg szarego

829335481_7_1080x720_z-polskiego-salonu-.jpg

Zamieszczone przez Inazuma-akai Zobacz posta
    Mój lakier wg książki serwisowej to: NH-629M
    Na stronie: https://www.paintscratch.com/ dla mojego modelu nie pokazuje takiego lakieru.
    niezależne firmy lakiernicze nie posługują się bazami kodów lakierowych producenta. Wychodzi facet z gamą próbników i tak długo przykłada aż trafi w odpowiedni odcień, i wtedy mówi Ci że to kolor o oznaczeniu "X", to stąd niezgodności. Ewentualnie znając Kod fabryczny w swojej bazie pod tym kodem ma odpowiednik bazy lakierowej oznaczony wg własnego kodu.
    Last edited by rambo7; 13-07-2016, 08:15.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Niestety tutaj nie masz jakiegos unikalnego lakieru.

"Czarny" w naszych sedanach to wlasnie lakier o kodzie NH-629M nazwany przesz Honde Quantum Grey - ja tez tam za wiele szarosci nie widze al widocznie gdzies jest
      The 1st. - EJ9
      The 2nd. - ES7
      The 3rd. - FD7
      The 4th. - CU2
      ------------------------------------------------------------------

Comment

Dzięki wielkie za informacje

Uspokoiliście mnie, bo myślałem że coś z moim autem jest nie tak. Jak dla mnie to ten "Czarny" jest granatowo/fioletowy ?!
        Nie wiem co mój samochód przeszedł przed kupnem xD

Comment

Zamieszczone przez Inazuma-akai Zobacz posta
          Uspokoiliście mnie, bo myślałem że coś z moim autem jest nie tak. Jak dla mnie to ten "Czarny" jest granatowo/fioletowy ?!
          Nie wiem co mój samochód przeszedł przed kupnem xD
          Na pewno jak się spojrzy z bliska to nie jest to czysta czerń. Sądzę, że nic nie przeszedł ten lakier taki jest
          The 1st. - EJ9
          The 2nd. - ES7
          The 3rd. - FD7
          The 4th. - CU2

Comment

W takim razie temat chyba wykończony

Comment

Working...
            X