Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak zdemontować lewy tylni boczek w Hondzie Civic Coupe EM2

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jak zdemontować lewy tylni boczek w Hondzie Civic Coupe EM2

witam jestem posiadaczem Hondy Civic Coupe EM2 (2002 rok) i mam taki problem że nie wiem jak zdemontować tylny boczek od strony kierowcy tak żeby nic nie uszkodzić ponieważ muszę dostać sie do pasa bezpieczeństwa.Obczajonych w tym temacie proszę o pomoc z góry dzięki i pozdrawiam

Ja nie mam żadnych instrukcji do coupe, ale tyle co mogę podpowiedzieć to aby się dostać do mocowania pasa bezpieczeństwa w słupku to musisz wymontować tylną kanapę i oparcie - wtedy będziesz miał dostęp do całego panelu boczka. Cześć boczka jest na plastikowych spinkach i na plastikowych kołkach, jak odkręcisz kołki to od spodu próbuj wyszarpnąć boczek od spodu, na pewno sporo odejdzie, jeśli się położysz na dywaniku to dojście do boczka być powinno łatwiejsze be całkowitego zdejmowania. Postaraj się oczepiać to z czuciem bo jest zimno i plastiki skruszałe by coś nie pękło.
    Jak będziesz miał wszystko na wierzchu zrób jakieś fotki dla upamiętnienia roboty .
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Dla wygody wywal tylną kanapę, ale nie jest to konieczne jeśli tylko do pasa chcesz się dostać.
      tapicerka coupe.jpg

Comment

Working...
      X