Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

trzeszczenie / piszczenie w środku z tyłu 4D

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• trzeszczenie / piszczenie w środku z tyłu 4D

Witam

Powoli dostaje szału. Coś trzeszczy, piszczy, skrzypie itp. gdzieś z tyłu okolice półki za pasażerem z prawej strony. Dźwięk słychać na progach, zakrętach, czyli jak konstrukcja się wygina. Dzisiaj wszystko rozebrałem do gołej blachy, czyli oparcie, półka, boczki słupków tylnych, głośniki, obicie bagażnika i dalej na golasa piszczy.... czy to jest normalne w innych sedanach? Ogólnie do tandety tego samochodu już się przyzwyczaiłem, ale ten "skrzypek" gdzieś z tyłu... HELP ME!!!

U mnie wprawdzie nie sedan i nie VII ale w zeszły upalny tydzień lub dwa temu, nagle w drodze powrotnej po pracy, nagle zaczęło coś niemiłosiernie skrzeczeć w okolicach tylnej klapy. Silikonem przejechałem uszczelki i odbojki. Nic. W końcu wlazłem od środka do bagażnika i wyczułem, że to mniej więcej na środku, a nie po bokach jak się wydawało. Dwa psiki w zamek i cisza...Tak więc jeżeli nie jesteś pewien czy siedząc tyłem do dźwięku aby to na pewno prawa strona, zerknij i na ten zamek.

Comment

Dzięki za radę... okazało się że to drzwi. Gdzie?, nie wiem. Wszystko co ma styk wysmarowałem sylikonem i cisza. Może komuś na przyszłość się przyda.

Comment

Working...
      X