Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zegary z civic ep1 sport do civic ep1

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• zegary z civic ep1 sport do civic ep1

pękła mi szybka zegarów w moim civic EP1 SPORT (białe zegary)... czy ktoś się orientuje czy zegary w civic SPORT i "normalnym" civicu pasują do siebie? w zasadzie to chodzi mi tylko o szybkę do tych zegarów.. jeśli jej kształt jest identyczny to mógłbym z allegro kupić dużo taniej szybkę ze zwykłego civica.. bo tak się składa ze zegary na allegro z wersji sport są dużo droższe a samej szybki nikt nie sprzedaje.

cały licznik ma te same gabaryty, możesz spokojnie kupować samą szybkę. (pękła mi czyli sie grzebało ).
    Kierownik Działu Diesla

Comment

hehe dzięki .. kupiłem szybkę z innego civica (nie sport) i to jeszcze z anglika i pasuje idealnie.. 20 a grzebało się bo na innym forum pytałem jak sprawdzić czy przebieg jest oryginalny i jeden kolega podrzucił instrukcje na ten temat ale trzeba było wyjąć zegary i oczywiście musiałem coś popsuć ...

Comment

trzeba to robić ostrożnie , natomiast jeszcze jeszcze jedno "zagrożenie" tylna ścianka jest zaplombowana wiec grzebanie w niej może rodzić podejrzenia o tzw "korekcję licznika" co jest przestępstwem.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Wersje 3d po fl nie mają żadnej plomby i nic się nie da uszkodzić ale zegary 5d wyglądają inaczej więc możliwe nico378 naprawdę ciężko coś uszkodzić, zdolniacha z Ciebie a instrukcję podesłał kolega z tego forum bo to....Ja

No ale warto było ? Przebieg oryginał ?
          Last edited by sPiDeK; 02-06-2015, 16:54.

Comment

A ja się podłączę pod temat. Czy zegary z coupe czy sedana po lifcie podejdą do EP?

Comment

Hej SpiDeK.. tak to ty mi namieszałeś w główce sytuacja mnie kosztowała 20 zł za zegary z anglika.. przełożyłem szybkę i jest ok.. z początku się przeraziłem bo faktycznie na zegarach z civica 5d z którego przeszczepiłem szybkę była plomba a na moim civicu 3d plomby nie było... dobrze że napisałeś to o tych plombach. a luty wyglądają ok. myślę, że przebieg jest oryginalny. Bardzo obcykany masz temat zegarów

Comment

No to się ciesz bo mnie ta wiedza kosztowała więcej niż 20zł....Gdzie najlepiej sprawdzić przebieg ? No jak kto gdzie u źródła naszych problemów z handlarzykami. Całe szczęście że trafił mi się taki uprzejmy cofacz że wyśpiewał wszystko, opowiedział i sprawdził odpłatnie moje zegary Myślisz że to proste ? odwiedziłem kilku w poszukiwaniu kogoś kto to sprawdzi. Także koszt 20zł jest niewielki, Honda wzięła by pewnie z 200zł a i tak by stwierdzili że nie mają jak stwierdzić oryginalności. Także nie płacz o 20zł choć można je było oszczędzić

Do admina. Według mnie to dość istotna sprawa dla innych więc można ten wątek dołączyć do https://www.civicforum.pl/showthread...est-oryginalny a przynajmniej jego część
                Last edited by sPiDeK; 03-06-2015, 00:13.

Comment

Working...
                X