moje auto: EP 1 wersja Sport. mam problem z brzeczeniem dochodzącym z prawej strony z okolic mniej więcej za pokrywą poduszki powietrznej pasażera lub może z wylotu powietrza po prawej stronie.. im większą prędkość tym częstotliwość bręczenia wieksza.. ale przy małej prędkości wogóle nie występuje..czyli do ok 60 km/h. jakieś pomysły co to może być? oprócz tego poruszając się po lekko nierówny drogach słychać brzeczenie z za zegarów. czy ktoś miał w tym modelu podobne irytuje skrzypienia i brzęczenia wewnątrz autka które zostały zlokalizowane i wyeliminowane :-)? wiadomo że plastik nie są najlepsze w naszych autach ale może ktoś ma patent na to jak poprawić jakość akustycznych wrażeń jazdy Ep1:-)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
brzęczenie / skrzypienie / stukanie wewnątrz auta
Collapse
X
-
hmm nikt nie miał problemów z tymi skrzypiącymi plastikami? ja myślałem żeby zdemontować tapicerkę drzwi i wygłuszyć je.. tzn. przykleić jakieś maty do plastików w taki sposób aby uniemożliwić zderzanie się innych elementów plastikowych/metalowych ze sobą podczas drgań..chciałbym w ten sposób zniwelować skrzypienie (mam nadzieję) i przy okazji wygłuszyć autko dla lepszego odbioru muzyki itd.. . nie wiem tylko jakich mat i jakiego kleju użyć żeby skutecznie wygłuszyć drzwi i żeby temperatura wilgoć nie wpływały na maty. co polecacie do wygłuszenia? (klej / maty / gotowe maty z klejem) trochę tego jest na necie ale czy gra faktycznie jest warta świeczki..czy ktoś może coś polecić ?? co sądzicie o oklejeniu nadkoli i błotników..?? bardzo mocno słychać każdy kamyczek wyrzucany z opony na nadkole
-
dzięki ale nie pomogło.. wydaje mi się ze te brzęczenie dochodzi gdzieś zza wylotu wentylacyjnego przy prawych drzwiach. a najgorsze jest to ze tam nie ma jak dojść .. trzeba cała deche rozdzielcza zdejmować... od strony schowka nie ma wystarczająco dużo miejsca. ale może ktoś się wypowie w kwestii wyciszenia.. jakieś godne polecenia materiały do tego celu ?
Comment
-
Zamieszczone przez nico378 Zobacz postaco sądzicie o oklejeniu nadkoli i błotników..??Kierownik Działu Diesla
Comment
-
rambo gdzie jest cokolwiek na temat tych fartuchów? niestety nic nie umiem znaleźć... mam w końcu wolny weekend i chcę podejść do wyciszania nadkoli. przydały by się jakieś wskazówki .. chciałbym się pozbyć dźwięku kamyczków wylatujących z opony
Comment
Comment