Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uszkodzona wkładka zamka drzwi kierowcy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Uszkodzona wkładka zamka drzwi kierowcy

witam wszystkich Forumowiczów

Przejdę do sedna sprawy!

Hania Hatchback 5d Gen VII należąca do mojego ojca ma uszkodzoną wkładkę zamka drzwi kierowcy, poprosił mnie o pomoc w zakupie nowej alternatywnymi ścieżkami gdyż wymiana w serwisie Hondy to wydatek ok 300PLN

Jedyne co udało mi się znaleźć to wkładka do Sedana a nie Hatchback`a (tej samej generacji). Teraz pytanie czy są kompatybilne te nadwozia względem wkladki czy nie??
    Pytałem o to aukcjonera wystawiającego ją na alledrogo ale nie uzyskalem odpowiedzi na ten temat Więc proszę szanowne grono forumowiczów o pomoc w tej kwestii

Pozdrawiam

Krzychu J.

Uszkodzona wkładka zamka drzwi kierowcy

Po pierwsze to może zapoznasz się z regulaminem i dopełnisz jego drugi punkt https://www.civicforum.pl/forumdispl...edstaw-się%21
    To dlaczego nie otwiera drzwi z pilota centralnego zamka? Ostatnio temat wkładek był poruszany na forum, może tam coś znajdziesz przydatnego https://www.civicforum.pl/showthread...rowcy-wkładka Co prawda VIII gen. ale wkładka to wkładka
    Moja ko-Hanka http://www.civicforum.pl/showthread....ck-Mój-TYPE-R

Szerszeń by grzes41gt https://www.civicforum.pl/showthread...�-by-grzes41gt
    sigpic

Comment

przepraszam za nie dopelnienie regulaminu za moment naprawie błąd a pilotem da sie otworzyć bez problemu ale problem w tym ze byle czym te drzwi teraz mozna otwierac
      OOOOOOOOO i sorry za jeszcze jedną rzecz którą popelnilem
      Zly dział to ma być VII generacja
      Last edited by Kristofer; 26-11-2014, 19:53.

Comment

Witam wszystkich, Mam nadzieje że to dobry dział.
        Problem z zamkiem Hatchback 5d VII gen. Otóż można teraz Hanię mojego ojca otworzyć: Nożem, łyżką, widelcem czy śrubokrętem dosłownie czymkolwiek!!!!!
        Oczywista jest wymiana wkladki !! i teraz pytanie czy wkladka zamka z sedana tej samej generacji będzie pasować do hatchbacka?? ( tylko do sedana w necie znalazlem a wydać 40 zl zamiast 300 w serwisie to nie mala różnica szczegolnie przed świętami

Comment

Robota jest dość pracochłonna i precyzyjna. Czy jesteś w stanie ojcu wybebeszyć drzwi wymontować wkładkę i ją rozebrać? - robiłeś kiedyś takie rzeczy? Trzeba troche mieć manualnych umiejętności, ale da sie to zrobić. Pierwsze co bym zrobił to poszukał w okolicy kogoś kto zajmuje się naprawą wszelakich zamków samochodowych, tacy ludzie potrafią zrobić to za 70zł i będzie jak nówka i takiemu bym to zlecił jeśi sam nie potrafisz lub jeśli tego nigdy nie robiłeś.
          Jeśli będziesz to robił sam, to kupiłbym wkładkę VII gen. nie pamiętam, ale mogą być różnice w długości i profilu kluczyka co do VIII gen. 5D jest tego naprawde dużo i jeśłi nie ma na częściach to poszukałbym po rozbitkach ale dobrał bym dokładnie do 5D VII gen wtedy masz 100% pewności że wsio będzie ok.
          Jeśli rozbierzesz drzwi wyjmiesz klamke, wyjmiesz wkładkę i ją rozbierzesz - tam jest wiele malutkich części rzędu kilku [mm] możesz ją poskładać odpowiednio dla profilu klucza. Trzeba mieć zacięcie ślusarskie a nawet z zakresu ślusarstwa precyzyjnego .
          Kierownik Działu Diesla

Comment

witaj Rambo

tak sie akurat sklada ze ojcu przy rozbieraniu tego na czesci nic a nic nie muszę przy tym pomagać gdyż jest on akurat ślusarzem z 40 letnią praktyką skoro poprosil mnie tylko o pomoc w znalezieniu nowej wkladki to wnioskuję że starej juz sie dokladnie przyjrzał i pewnie jej regeneracja nie jest możliwa?
            Może ty Rambo wiesz czy wkladki drzwi kierowcy Civic Sedan VII gen są kompatybilne z Civic Hatchback VII gen ?

Comment

niestety nie odpowiem na to pytanie twierdząco, .
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
              X