Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak rozpoznać jaki typ lusterka jest w aucie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jak rozpoznać jaki typ lusterka jest w aucie

Cześć
    Mam problem. Nie dział mi podgrzewanie prawego lusterka. Sprawdzałem na znanym portalu aukcyjnym. Jest wiele możliwości tzn. jest kilka typów lusterek

Na pewno nie mam kierunkowskazu w lusterku i na pewno mam wersje przed liftem (reflektory mam H4) i rocznik 2003.
    Powiedzcie czy można ze 100% pewnością określić jakie jest lusterko w mojej Hondzie mając te dane powyżej.

Pozwolę sobie zapytać - sprawdzałeś okablowanie? może coś gdzieś nie łączy lub któryś z kabli wypiął się podczas ustawiania lusterka. Wystarczy wyjąć szybkę w lusterku razem z plastikowym elementem do którego jest przyczepiona.

Comment

No właśnie tutaj jest mały problem. Sam nigdy tego nie robiłem, więc nie wieem co i jak. A pytałem w dwóch warsztatach czy mogliby to sprawdzić przy okazji innych napraw. Każdy z nich powiedział, że muszę mieć zapasowy wkład lusterka, bo podczas wyjmowania lusterka najczęściej wkład pęka i mechanik nie chce ryzykowac.

Comment

bez przesady, to nie jedź do mechanika tylko sam to sprawdź, lusterka nie kupuj!
        Po co Ci lusterko kolejne które może się okazać - podłączysz i nie będzie działać? Problem nie w lusterku przecież tylko w elektryce.
        1. zdejmij zaślepkę tę wewnętrzną (trójkątną) tam będzie wtyczka - weź probówkę 12V (załącz/wyłącz ogrzewanie lusterek) i sprawdzaj który pin się zaświeci - będzie wiadomo czy jest napięcie.
        2. jak będzie 12V na wtyczce to: lusterko elektrycznie ustaw na max w lewo - wsadź palce i pomału ciągnij i przesuwaj wokoło - z czuciem i sam wkład lustrzany zeskoczy z zaczepu.
        3. będą 2 piny w macie grzewczej - ponownie probówka i zbadaj czy jest 12V ...możliwe że sama mata ma gdzieś przerwę, wtedy zdecydujesz czy kupić sam wkład lustrzany z matą ? czy samą mate i ją wymienić.
        Temat był już przerabiany tutaj: https://www.civicforum.pl/showthread...wanie+lusterka
        Co prawda instrukcja z UFO (naszego kolegi TRAFO) ale dokładnie tak samo trzeba zrobić MENU- krok po kroku - Demontaż lusterka bocznego - https://www.trafo.strefa.pl/honda/
        Last edited by rambo7; 30-10-2014, 09:32.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Cześć
          Nie dochodzi napięcie do lusterka. Czy na prawe lusterko jest osobno bezpiecznik?

Comment

Working...
          X