Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tunel, a osłona ręcznego

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Tunel, a osłona ręcznego

Cześć!
    Jestem w posiadaniu Hondy Civic 7 z 2002 roku 5 drzwiowy hatchback. Posiadam jedynie osłonę ręcznego, a chciałabym tunel i tutaj pojawia się pytanie.
    Czy tunel z wersji 3 drzwiowej lub wersji po lifcie będzie pasował do mojego medelu i ewentualnie czy ktos posiada na sprzedaż?
    Z góry dzięki za odpowiedzi

Podpinam się pod temat. Również denerwuje mnie brak schowka między siedzeniami i zastanawiam się nad kupnem tunelu środkowego z wersji po lifcie lub z wersji 3d.
    Pytanie jest takie, czy da się to zamontować w wersji 5d hatchback przed liftem z 2001r.
    Czy takie coś będzie odpowiednie:
    Było Honda Civic VII EU8 D16V1
    Jest Seat Leon Cupra R310

Comment

Zamieszczone przez vip1993 Zobacz posta
      Czy takie coś będzie odpowiednie:
      jeśli to jest fabryczna część - to tak jeśli jakiś zamiennik - to trze będzie sztukować improwizować.\
      Generalnie kwestia przyzwyczajenia ....fakt że podłoga wygląda jak w Warszawie z 1954go ale popatrzcie na inne aspekty takiej podłogi ... jadący na tylnej kanapie mają możliwość wyciągnięcia nóżek w pozycji wyprostowanej, jest możliwość przewiezienia dodatkowego bagażu, jest możliwość przewiezienia nart nawet do długości 185cm. Naprawdę te wnękę można wykorzystać na wiele sposobów.
      W którym samochodzie klasy takiego kompaktu jak Civic można siedzieć z nogami wyciągniętymi na prosto? w zasadzie to w żadnym tylko w wersji VII ...nie bez kozery ma przydomek "autobus".
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Fakt miejsca jest duzo jak na wymiary zewnetrzne, ale wkurza mnie to, ze nie mam gdzie wlozyc np. ladowarki samochodowej i czesto klade ja miedzy fotelami na podlodze
        A co do nart to nie probowalem, bo nie jezdze na narty

Comment

Ja sobie chwalę, bo brak schowka i miejsca na telefon denerwował.
          W VII 5d po lifcie między fotelem kierowcy a pasażera mam taki bardzo praktyczny tunel schowek konsole czy jak to tam nazwać. Teraz kupiłem wersje przed liftową i zastanawiam sie czy on jest możliwy do przełożenia w sensie czy będzie pasował? ktoś wie może? Rzutem oka juz widziałem, że jest inna rączka ręcznego tak jak by niżej leżała w tym przed liftowym. Nie miałem za bardzo czasu rozkręcać to może ktoś już sie bawił w montowanie tego "schowka". I druga rzecz odnośnie boczków i foteli

tylko przednią część też musisz kupić od 5d, by jakoś to wyglądało.
          Ręczny do wymiany od polifta + popielniczka.

Comment

Trochę dużo przerabiania, ale dzięki za link - przyda się w przyszłości, gdy uda się znaleźć na portalu aukcyjnym odpowiedni tunel + ręczny. Teraz nic takiego nie mogę wyszukać, ale na wiosnę - kto wie...

Comment

Może i dużo przerabiania ale jest to przydatna rzecz, sam mam co prawda fabrycznie ale nie wyobrażam sobie nie mięć tego tunelu. Szczególnie schowek przed konsolą jest bardzo praktyczny
              Daj znać jak już coś ogarniesz
              Moja ko-Hanka http://www.civicforum.pl/showthread....ck-Mój-TYPE-R

Szerszeń by grzes41gt https://www.civicforum.pl/showthread...�-by-grzes41gt
              sigpic

Comment

Jak na razie to nie mogę znaleźć takiego tunelu sięgającego aż pod popielniczkę. Ciężko z tym tak samo jak o ramkę pod radio, gdy mam klimę automatyczną.
                Trzeba szukać dalej. Jak uda mi się kupić to dam znać jak poszedł montaż.
                Pozdrawiam.

Comment

nie mogę znaleźć takiego tunelu sięgającego aż pod popielniczkę.
                  poszukaj przeglądając całe samochody na części.

Ciężko z tym tak samo jak o ramkę pod radio, gdy mam klimę automatyczną
                  ...eeeeee coś cienko szukasz, ja znalazłem co najmniej 15stu sprzedawców z ramkami do Civic VII ramki symetryczne i asymetryczne i kolory antracyt i srebrne ... "na tony" tego .
                  Do tego zapoznaj się z Wątkiem pisanym kiedyś na temat wymiany tej ramki, szczegóły które tam napisano mogą Cię nakierować na właściwe podejście do tej wymiany.
                  Kierownik Działu Diesla

Comment

Też widziałem masę tych ramek, ale... od anglików, a tam skos jest nie z tej strony . Jak na razie to mam radio seryjne, ale prawie na 100% będę wymieniał na coś lepszego, tym bardziej, że mam podejrzenia, że drzwi już są wygłuszone, bo na serii gra całkiem przyjemnie i ze sporą ilością niskich tonów
                    Wątek o montażu ramki radia już widziałem. Nie jest to takie trudne.

Comment

Też widziałem masę tych ramek, ale... od anglików,

to jest od anglika? ... eee wydaje mi się zę to odpowiednia ramka dla kierownicy po lewej stronie, naprawdę takich ramek jest bardzo dużo i sprzedawców sporo ...z miejsca mogę na allegro 20 aukcji pokazać, ceny też różne.
                      Kierownik Działu Diesla

Comment

O dzięki. Na razie i tak nie kupię, bo niem mam gdzie przy autku grzebać, a na dworze zimno, ale jeżeli nie problem taką znaleźć to odłożę to do wiosny. Powiedź mi tylko co wpisałeś w szukajkę allegro, bo ja wpisywałem "ramka radiowa", "ramka radia" itp. i były same angliki

Comment

Working...
                        X