Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Civic Sport 1.7] Wymiana lampy tył

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• [Civic Sport 1.7] Wymiana lampy tył

Hej,

gość na parkingu przerysował mi zderzak+uszkodził prawą lampę.

Zderzak oddam do malowania, lampę chcę kupić i wymienić sam (z wymianą jest dużo roboty? ktoś z Was już to robił?)

Jeśli chodzi o kupno prawej tylnej lampy zastanawiam się jakiej firmy wybrać klosz.
    Jaki jest producent oryginalnej części i jak się mają zamienniki oferowane w sieci? Chodzi mi głównie, żeby nie było widać różnicy pomiędzy lewą/starą i prawą/wymienioną. Wersja angielska jest inna?

Znalazłem coś takiego:

Pozdrawiam
    Rafał

Ja już odkręcałem lampy z tyłu w Ep3, od strony bagażnika są 3 nakrętki na klucz 8(ja miałem ściągnięte plastiki ale przypuszczam że da się to zrobić z zalożonymi), trzeba również ściągnąć zderzak(dwie nakrętki i 4 wkręty) ponieważ pod nim są jeszcze po dwie nakrętki z każdej strony jak dobrze pamiętam na klucz 12(najlepiej nasadka)
    Co da lamp, z Anglika będzie pasować ale jest inne rozmieszczenie żarówek więc nie polecam.
    Zamienniki również raczej nie poleca ponieważ mogą być wykonane z kiepskich materiałów, co uwidoczni się po czasie i mogą parować.
    Najlepiej poszukać OEM-owych, z ciekawości zadzwoń do ASO może cena nie będzie wygórowana a będziesz miał pewność i gwarancję
    Moja ko-Hanka http://www.civicforum.pl/showthread....ck-Mój-TYPE-R

Szerszeń by grzes41gt https://www.civicforum.pl/showthread...�-by-grzes41gt
    sigpic

Comment

Problem mam z tym, że ta lampa jest w komplecie z plastikiem (czarnym lub szarym).

Obecnie mam szary plastik, wymieniam jedną lampę, więc chciałbym żeby pasowała, nie mogę wyczaić jakieś firmy mam teraz lampy, żeby dopasować.
      IMAG0168.jpg
      IMAG0172.jpg

Comment

Zamieszczone przez Mosiek Zobacz posta
        Problem mam z tym, że ta lampa jest w komplecie z plastikiem (czarnym lub szarym).
        W ASO po numerze VIN dobiorą odpowiednią. Jeśli masz (miałeś orginalne lampy ) to sam diabeł i ASO wiedzą, od którego producenta szła dana partia.
        Dlatego, nawet nie kupując w ASO, warto się z nimi skontaktować tak jak radzi GrzesGT.
        Pzdr.

Comment

Skorzystałem z podpowiedzi.
          ASO potwierdziło, że mam ori, kupiłem i to w dobrej cenie.
          dzięki.

Comment

Working...
          X