Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z domykaniem drzwi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem z domykaniem drzwi

Witam,
    Mam mały problem. Miałem stluczke i zostały wymienione drzwi po stronie kierowcy i blotnik tył w wersji 3d. Wszystko jest idealnie spasowane ale trzeba trochę mocniej trzasnac drzwiami żeby je zamknąć. Dziwne jest to, że przy uchylonej szybie albo otwartych drzwiach pasażera zamykają się łatwiej. Czytałem cos o regulacji tego pałąka, w który wchodzi zamek albo może być zapchany filtr przeciwpylkowy lub 3 opcja jakaś kratka odprowadzajaca powietrze w bagażniku. Co o tym sądzicie? Pozdrawiam

Siemka. Trochę późno ale może sprawdź czy ta kratka jest faktycznie zamontowana, ponieważ ewidentnie chodzi o powietrze uwięzione wewnątrz auta podczas zamykania drzwi. Regulacja skuwki na słupku nie za bardzo coś pomoże.

Comment

wcześniej tego nie zauważyłeś ? , charakterystyka kabiny modeli 3D jest taka że drzwi wersji 3D są sporo większe niż 5D, jeśli szyby są pozamykane, to przy zamykaniu powietrze nie ma gdzie ujść, powstaje spora poduszka powietrzna która powoduje większy opór przy zamykaniu drzwi, trzeba mocniej trzasnąć.
      Częsta sprawą jest to że gdy taki np. pasażer za lekko zamknie swoje drzwi - a te się nie zamknęły - to otwiera i ponownie z dużo większą siła zamyka ....jednak w tym czasie najczęściej jest tak że w tym czasie np. uchylę swoje czy obok okno .. i jest takie pierd....cie drzwiami i jeszcze większe zdziwienie - czemu tak dupło?
      ano temu że ciśnienie które wcześniej stawiało opór wyszło szczeliną otwartego okna.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Dokładnie tak w każdym aucie 3d jakie miałem nigdy drzwi nie zamykały się tak lekko jak w 5d a trochę ich miałem

Comment

Working...
        X