Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zaparowana przednia szyba

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• zaparowana przednia szyba

Czy mocno zaparowana przednia szyba o poranku to znak,
    że trzeba wymienić filtr kabinowy,
    czy po prostu "urok" tego auta?

Filtr był wymieniony rok temu, ale przejechanr było mało kilometrów.

Można mówić w jakimś zakresie o uroku tego auta. Odpowietrzenie kabiny nie jest najlepsze i prawdopodobnie to jest jakimś przyczynkiem. Też próbowałem z tym walczyć początkowo, ale dość nieskutecznie.
    Dobrym rozwiązaniem jest wyłączenie nawiewu ciepłego powietrza na szybę jakiś czas przed zakończeniem jazdy. Po zaparkowaniu, jeśli czas i warunki atmosferyczne pozwalaja to dokładne przewietrzenie auta. Otwieram wszystkie drzwi, czasem nawet klapę bagażnika. Następuje wyrównanie temperatur i problem jest mniejszy. Zimą nie ma szronu po wewnętrznej stronie szyby.
    Pzdr.

Comment

A nie lepiej włączyć klimę na kilka minut?

Pytanie: max ciepło, czy zimno?

Comment

Klima oczywiście odparuje Ci szybciej. Ja pisałem jak ograniczyć samo wystąpienie zaparowania.
        Na takiej temperaturze na jakiej jest ustawione. Nastawienie max ciepło zanim zacznie działać ogrzewanie niewiele pomoże.

Comment

Sprawdź, czy nie masz mokrych dywaników, albo wody pod nimi. Często to jest przyczyną zaparowanych szyb.

Comment

Ten typ tak ma po prostu. Z wielu źródeł się dowiadywałem. Kaczar włączenie klimy daje natychmiastowe efekty, z tym że gdy później tą klimę wyłączysz to szyby zaparują ci jeszcze gorzej i bardzo trudno będzie je odparować. Ja osobiście na stałe mam włączony nawiew na szybę i jako tako sobie z tym radzę. Oczywiście pokrętło nawiewu nastawione mam na wlot powietrza z zewnątrz.

Comment

po prostu nie wciskaj przycisku obieg wewnętrzny .
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
              X