Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana mieszka gałki zmiany biegów - gumowy na skórzany civic VII

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

No widzisz, problem z głowy

Comment

Taa zgadza sie. Tak dlugo zastanawialem sie jak to zrobic ze Żona już patrzyła na mnie jak na ostro fisnietego!! Ale teraz jest ze mnie dumna!! heh

Comment

Witam, mam takie pytanie, zamontowałem sobie nowy skórzany meszek + gałkę skunk2 i teraz mam małą zagadkę jak schować te skórę pod gałkę. Czy można dokupić jakąś obrączkę co by to zakryła. Chciałbym, że to jakoś wyglądało np tak:

827023821_10_1080x720_vii-16-sport-doinwestowane-type-r-ep2-ep3-lpg-.jpg

Jakieś rady? Meszek niby nie spada, ale przy np 2 nie wygląda to zbyt ładnie.
        Last edited by Adaszek123; 24-05-2016, 16:31.

Comment

Cześć wszystkim!
          wymieniałem ostatnio gałkę zmiany biegów i odłamał mi się jeden z "zaczepów" trzymających mieszek przy gałce- słabo teraz to wygląda, także mam zamiar kupić jakiś używany oryginalny mieszek (plus ew. gałka w komplecie, bo ta, którą kupiłem, średnio się trzyma). Moje pytanie: czy jeśli mam poliftowego Civica VII HB 1.6, to mieszek z poliftowego civica VII 1.7 CTDI będzie mi pasował? Na zdjęciach dla mnie wygląda to tak samo, ale wolę się upewnić...

Comment

tak, mieszki w wersjach HB są identyczne.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Pytanie do tych, którzy mają już to wszystko za sobą.
              Mam trochę gratów z TypeR więc i mieszek zakosiłem bo wyglądał prawie jak nowy. Niestety koniec mieszka ma taki koniec jak od gałki:
              EDIT: powiedzmy, że nie MAM takiego końca na gałce, ale taki mi pasuje co chcę kupić. A jak kupię wkręcany to też nie jest kompatybilne.

https://drive.google.com/file/d/15O9...ew?usp=sharing

Oczywiście znaleźć gałkę z tymi trzpieniami do dramat:

https://drive.google.com/file/d/1HZB...ew?usp=sharing

No chyba, że ja to jakoś robię nie udolnie, ewentualnie jest jakiś patent na to? Nie rozumiem jak w ogóle z jednej i zdrugiej strony mieć mogę to samo. Jakiś standard chyba tam mieli dotyczący tego trzpienia z tej lub drugiej strony.
              Nie mniej czy nie lepiej kupić coś wkręcanego na taki pomysł z Chin, od chińskiego Chińczyka?:

https://drive.google.com/file/d/1Je9...ew?usp=sharing
              Załączone pliki
              Last edited by fishmacfan; 21-07-2021, 20:50.

Comment

Zamieszczone przez fishmacfan Zobacz posta
                A jak kupię wkręcany to też nie jest kompatybilne.
                nie bardzo rozumiem. Gałka jest wkręcana! ... mieszek ściągasz w dół i przytrzymujesz, wkręcasz gałkę aż do oporu, i mieszek podnosisz do góry i zapinasz.
                Na tym co zaznaczyłeś na czerwono, przeplatając opaskę zaciskową przez górną obwódkę mieszka zaciskasz na tym wystającym z gałki zatrzasku.
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Rambo wszystko jasne tylko że moja gałka nie ma tych wypustek czy trzpieni i jest tylko wkręcana, a mieszek z kolei ma wejścia na takie wypustki bo jest zaciągnięty na taki plastik z otworami jak na pierwszym zdjęciu. Nie znalazłem póki co gałki która by miała te trzpienie do włożenia w te otwory na mieszku.

Comment

..a ok. w takim razie trzeba coś pomyśleć... pokombinować.
                    (mam prośbę Foto zamieszcza z poziomu Edytora z forum, nie z zewnętrznych serwerów).
                    Kierownik Działu Diesla

Comment

Rozumiem, że mieszek masz ten gumowy oryginalny? Polecam zakupić skórzany mieszek na allegro, ładnie nachodzi na dół gałki zmiany biegów i nie opada.
                      Jeśli pasuje Ci ten patent, to mogę podesłać zdjęcie jak to wygląda u mnie.

Comment

Zamieszczone przez C-Fan Zobacz posta
                        Rozumiem, że mieszek masz ten gumowy oryginalny?
                        nie ... no gdzie , wracaj do wpisu nr #1 ...to jest mój temat ..czytaj i oglądaj pierwszy wpis.
                        Kierownik Działu Diesla

Comment

Bo najpierw ściągamy pierścień ale nie szarpiemy go tylko delikatnie przekręcamy zeskoczy z zaczepów bez uszkodzenia, dopiero po tym odkręcamy gałkę.

Comment

Working...
                          X