Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Niepasująca ramka radiowa VII gen przed liftem, asymetryczna - klimatronik

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

nie ma pośpiechu zrób kiedy będzie Ci wygodnie, ale jak byś nie zapomniał ze sobą zabrać aparacika by fotografować etap prac - było by super .
    Jak rozebrać konsolę pokazałem, a - jak dopasować ramkę asymetryczną - było by super uzupełnieniem tematu.
    Powodzenia ! i Do Siego Roku ! .
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Aparat to podstawa więc nie musisz mi przypominać
      Wszystkim sie zajme,zastanawiam sie juz tylko włsnie czy ew. malowac ramke po przeróbkach bo krawędzie będą czarne i może to wyglądać nie estetycznie,tylko pytanie czy jak pomaluje to sprayem nie wyjdzie jeszcze gorzej

Comment

zdecydowanie ja bym malował i ramkę i panel ramki z którego zdemontować trzeba kratki - wiadomo.
        Jeśli będzie to spray z castoramy - to wyjdzie do doopy, ogólnie mówiąc nie wyjdzie dobrze bo te gotowce sie do tego nie nadają.
        Jeśli weźmiesz z zakładu zaopatrującego lakierników podkład i lakier Boll - to będzie dobrze a jeszcze jak dasz to jakiemu do zrobienia - lub zapytasz co by zrobił by było dobrze - to wyjdzie dobrze .
        Zorientuj się też który lakiernik by to polakierował przy okazji malowania jakiegoś auta w kolorze grafit - - moim zdaniem by to pasowało najlepiej i wyszło by naprawdę fabrycznie - do tego utwardził by lakier w komorze.
        Jest jeszcze opcja oklejenia np folia a'la carbon czy inne - też dobre wyjście ale trzeba umieć to zrobić w jednej łapie opalarka - podgrzewanie naciąganie gładzenie, głaskanie ... też może dać super efekt.
        Wszystko kwestia $ .
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Będziemy kombinować narazie malo jest tych magicznych $$$ :P
          Ale coś sie uzbiera

Odezwe sie jak uporam sie z tą ramka .

Szczęśliwego Nowego Roku

Comment

Zamieszczone przez CivicVII
            Hm..Szczerze mówiąc to nie wiem czemu ona nie pasuje ;/
            A wyjmowania całego panelu nie widze sensu aby spasowac ramke bo powinna ona pasowac bez rzadnych przeróbek...
            juz wiem czemu Ci nie pasuje ta ramka !!!

ponieważ okno jest do tego nieprzygotowane!!!

Hm..Szczerze mówiąc to nie wiem czemu ona nie pasuje (..) wyjmowania całego panelu nie widze sensu

no właśnie - to kluczowa sprawa !!! - jak człowiek się nie zna - to logiczne że sensu nie widzi
            tzn. właśnie to co piszesz ... nie widzisz sensu wyjmowania konsoli ? - no właśnie dlatego zastanawiam się jak Ty to wpasowałeś ?!!! bo ja musiałem rozebrać konsole by prawidłowo zamontować ramkę.

aby spasowac ramke bo powinna ona pasowac bez rzadnych przeróbek...
            dokładnie - żadnych przeróbek!!
            ale by nie robić przeróbek musisz usunąć metalową oryginalną ramę wewnętrzną!!!
            a tego nie zrobiłeś - dlatego było po 1cm za dużo
            teraz już wiem skąd się u Ciebie wzięło te 1cm! ...poszedłeś na całkowitą łatwiznę

Znowu mam odczucie że gdybym to ja montował na 100% by wszystko pasowało.
            - pytanie - czy masz wyjęty stelaż oryginalny z wnęki okna ???
            jestem przekonany że NIE !
            - to dlatego na 100% nie wsadzisz ramki którą kupiłeś !!
            - dlatego jestem w szoku i nie pojmuje jakim cudem w ogóle ją wpasowałeś - bo to wielka sztuka.

Czyli znowu mam nieodparte wrażenie że źle się do tego zabrałeś.

źle dlatego ... że ja swojej nie miałem szans wsadzić bez wyjęcia całej konsoli - a Ty nie widzisz sensu ? - no to już widzisz ten sens czy nadal nie ??

- jeśli Ty poszedłeś do tego jak mówisz ... no to masz kłopoty - bo niemożliwe jest jej zamontowanie bez wcześniejszego wybebeszenia ramy wewnętrznej - dlatego po te 1cm brakowało ..dokładnie po 1 cm ...
            teraz wiem skąd Ci się wzięło te 1 cm !
            - kompletnie nie tak podszedłeś do sprawy ...
            - dlatego nie widziałeś sensu wyjmowania konsoli .

a bez wyjęcia konsoli nie ma sensu montować ramy!

nie zrobiłeś zdjęć wnęki - ale już teraz jestem w 100% przekonany że popełniłeś podstawowy błąd przy montażu a w zasadzie 2 błędy !!

1. nie wyjąłeś konsoli !
            2. nie zdemontowałeś metalowej ramy wewnętrznej okna.

jak chcesz to pójdę do piwnicy i zaraz sfotografuję TO !!!! - co powinieneś wyjąć z komory okna przez założeniem tej ramki co kupiłeś.
            - jeśli tej oryg. nie wyjmiesz - to nie wpasujesz ramki plastikowej.

Wiec po tym co widzę - to jesteś i tak mistrz !! hehee - bo ja bym tego za chiny ludowe nie zmontował tak jak Ty ... nie dałbym rady ...wiec skoro z tym walczyłeś - to "moje uznanie"

ale robotę mówiąc krótko ... spieprzyłeś

no nic...
            więc jak mówię .... chcesz mieć to zrobione zgodnie ze sztuką?! - tak jak powiedziałeś - bez żadnego przerabiania?! to nie obejdzie się bez:

1. wyjęcia całej konsoli !
            2. demontażu ramy metalowej wewnętrznej.
            3. wtedy dopiero od środka - od tyłu - montaż ramy plastikowej - wtedy zatrzaskuje się na 1500% , bez absolutnie żadnych ceregieli !!

...no to fajnie że doszliśmy do tego ... "sensnu" ... nie widzianego wcześniej , więc precedensu nie ma ...bo już myślałem że "coś dziwnego" się stało

Już nic rzeźbić nie musisz, i manual też nie potrzebny - zrób robotę zgodnie ze sztuką - bez chodzenia na łatwiznę i wtedy wszystko na 100% pasuje jak w fabryce .

obecnie masz do zrobienia:
            1. kupno nowej ramki
            2. zdemontowanie konsoli.
            3. zdemontowanie oryginalnej ramy wewnętrznej
            4. zamontowanie ramy plastikowej.
            5. Przy okazji rozbiórki - zalecam wymianę wszystkich żaróweczek w konsoli.
            6. zamontowanie całej konsoli już z wmontowanym radiem i nową ramką.

pozdro
            r7.
            Last edited by rambo7; 01-01-2014, 16:03.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Hah,znienawidzicie mnie ale jestem leń i dopiero teraz zabrałem sie na poważnie za nieszczesną ramke radiową
              Podzwonilem,popisalem z kilkoma allegrowiczami ,
              Mam prośbe do osób które mają civica VII z auto klimą,
              niżej zamieszczam zdjecie jak mozecie to zmierzcie mi te 3 wymiary i juz wszystko bedzie jasne bo prawdopodobnie ktoś wcisnął mi jakąś tandetną podróbke a zaplacilem tez za nią nie mało.

Z góry dzieki

RAM-40.156_3.jpg

Comment

Papier ścierny i szlifujesz aż będzie pasować

Comment

Zamieszczone przez CivicVII Zobacz posta
                  prośbe do osób które mają civica VII z auto klimą, niżej zamieszczam zdjecie jak mozecie to zmierzcie mi te 3 wymiary
                  wymiary chłop potrzebuje, nie mam takiej wersji wiec nie podpowiem.
                  Kierownik Działu Diesla

Comment

Tyle co ja wiem ze można zrobic
                    Ale prosze kogos o zmierzenie swojej ramki jak moze
                    Bo chce wiedzieć już na przyszłość czy wina lezy po stronie ramki czy mojej(zly montaż)

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                    wymiary chłop potrzebuje, nie mam takiej wersji wiec nie podpowiem.
                    Kurcze,liczyłem głownie na Ciebie
                    A orientujesz sie kto z forum ma wersje z auto klimą ? najlepiej przed lift
                    Last edited by rambo7; 28-02-2014, 14:17.

Comment

z pamięci nie podpowiem, szukaj wśród użytkowników VII-ki w "Nasze auta" może ktoś się zaprezentował z wnętrzem, nie przychodzi mi nikt do głowy, moze https://www.civicforum.pl/member.php/13647-Imhoteb-1981 ..ale ma polift.
                      Kierownik Działu Diesla

Comment

Sprawa sie wyjasniła przed chwilką.
                        Na 100% dostałem zła ramke ;/
                        jakis chinczyk zle wymiary dobral lub poprostu nie wiem dostalem ramke od coupe ...
                        dostalem wymiary kilku ramek z allegro i wszystkie idealnie odpowiadają otworowi montazowemu w moim aucie,natomiast ta ramka co kupilem z kazdej strony jest o jakies 2cm za duza
                        wiec cos tutaj nie grało ...teraz zostaje mi tylko zakupic ramke i cieszyc sie wreszcie ladnie wygladajacym kokpitem

Comment

a mówiłem że coś nie tak/? melduj fotami jak to zmontujesz, jak wyjdzie
                          Kierownik Działu Diesla

Comment

Bede meldowal
                            Stara przerobilem (przycialem po bokach) ze pasuje teraz,ale nie jest to pożadany wyglad przezemnie,wiec zamawiam nowa juz pasujaca na 100% ramke

Comment

Working...
                            X