Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Światła Przeciwmgłowe tylnie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Światła Przeciwmgłowe tylnie

[B]Otóż tak mam włącznik w drążce kierunkowskazów po przekreceniu go pojawia mi sie na desce kontrolka świateł przeciwmgłowych
    lecz z tyłu nic się nie pali wszystkie żarówki wygladaj na dobre i w ogóle w którym miejscu są one umieszczone z tego co wiem musi być to lewy klosz tak ?
    pozdrawiam i czekam na jakieś podpowiedzi

Nie wiem jak to sprawdzałeś, ale nie włączysz samych przeciwmgielnych. Musisz mieć włączone reflektory. Wyłączając je automatycznie wyłączą sie przeciwmgielne i ich włączenie możliwe jest dopiero po kolejnym włączeniu reflektorów.

Comment

tak dokładnie moge je właczyc tylko wtedy gdy ma zapalone światła mijania
      ale zadnych przeciwmgielnych z tyłu ani widu ani słychu

Comment

wymień żarówkę światła przeciwmgłowego.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

W sedanie światło przeciwmgłowe jest w zderzaku.
          Honda Civic 1.8 i-VTEC 4D

Comment

No to ja odpowiem tak po właczeniu swiatel mijania i po właczeniu światła przeciwmgłowego nic dodatkowego sie nie zapala ... wszystkie światła działaja wymienione zarówki na nowe w ktorym miejsci z hatchbacku jest to światło dodam ze mam taki klosz lamp tyl images.jpg
            i teraz moje pytanie na jakiej zarowce ma działac to światło skoro sa tylko 3
            kierunkowskazy wsteczne i światło pozstojowe razem z światłem stopu w jednej zarowce po obu stronach to samo wiec nie wiem jak to ogryźć dodam ze w zderzaku nie mam lamp ...

Comment

W 3 drzwiowym HB światło przeciwmgielne znajduje się tylko po lewej stronie, natomiast w prawej lampie jest to taka jakby plastikowa zaślepka.
              Jest to najniższa żarówka.

Comment

Zamieszczone przez Schvenck Zobacz posta
                W 3 drzwiowym HB światło przeciwmgielne znajduje się tylko po lewej stronie
                w 5D HB również tak samo . W tej lampie co przedstawiłeś przeciwmgłowego nie ma i nie szukaj. Jest jedynie w lampie Lewej.
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Najniżej mam światło stopu wiec mi ktos powie czy to światło stopu to jest przeciwmgłowe ? tylko czemu nie świeci ? bezpiecznik ? jak tak to jaki ma numer ? :P

Comment

Zamieszczone przez Przemcioch Zobacz posta
                    Najniżej mam światło stopu wiec mi ktos powie czy to światło stopu to jest przeciwmgłowe ?
                    W 5hb jest to najwyższa jednowłóknowa P21W po lewej stronie ( w lewym bloku masz 4 żarówki ) a więc nie stop. Stop jest faktycznie najniżej wraz z pozycyjnym na dwuwłóknowej.
                    Zabezpieczeniem tylnego przeciwmgielnego jest bezpiecznik nr 5 w skrzynce kabinowej. Najniższy rząd 5 od lewej lub 6 od prawej, zależy jak Ci łatwiej liczyć. Powinien być na skrzynce ideogram identyczny jak na kontrolce.
                    Pzdr.

Comment

Witam mam ten sam problem brak przeciw mgielnego z tylu HB5 uprzedzę wszystkie wpisy światło Włączone , Żarówka nowa Bezpieczniki Sprawny przepływ prądu w przewodzie na klapie jest, przekaźnik Cyka więc załącza, kontrolka swieci, wszystkie inne światło w samochodzie działaja tylko nie przeciwmgielne.
                      Pomoże ktoś ?
                      Last edited by robsonpol; 14-08-2017, 21:01.

Comment

Working...
                      X