Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Poszukuje uszczelki tylnych lamp 04r. 5d hatchback

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Poszukuje uszczelki tylnych lamp 04r. 5d hatchback

Poszukuje 2 sztuki uszczelki tylnych lamp 04r. 5d hatchback, chodzi o te miedzy lampą tylną a karoserią, w aso cenią 101zł za 1 szt, troche to duzo

daj pokój stary, pojedź do szewca kup materiał na zelówki (arkusz 3mm wystarczy) przyłóż stare wytnij sobie przy okazji posmaruj silikonem i zostaw do wyschnięcia - nie zakładaj na świeżym silikonie i będzie jak nówka fabryka 15zł arkusz 30x30cm.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
      daj pokój stary, pojedź do szewca kup materiał na zelówki (arkusz 3mm wystarczy) przyłóż stare wytnij sobie przy okazji posmaruj silikonem i zostaw do wyschnięcia - nie zakładaj na świeżym silikonie i będzie jak nówka fabryka 15zł arkusz 30x30cm.
      a nie zastąpi tego czym innym np silikon? zrobić pewną warstwe i poczekać do zaschniecia i przykrecic?

Comment

Zamieszczone przez piotrek-k11 Zobacz posta
        zrobić pewną warstwe i poczekać do zaschniecia i przykrecic?
        Wszystko dobre co skuteczne. Nie wiem jak sam silikon będzie się zachowywał od -20 do +80 a do tej temperatury rozgrzała mi się w słońcu buda. Spróbuj i napisz jak wyszło.
        Rambo7 proponuje sprawdzony patent. Może Twój też się sprawdzi.

Comment

najlepsza była by oryginalna uszczelka - nawet porwana i zdemolowana, i najlepszy jest był by silikon do szyb ale dokładnie taki jaki używany jest przy wklejaniu szyb samochodowych - to jest najlepsze co może być i ... te porwaną uszczelkę smarujesz jak masłem po chlebie dookoła (nie za grubo ale dokładnie) z obu stron wieszasz na drucie na 1 dzień - musi to wyschnąć jak wyschnie to jest lepiej niż fabryka zrobiła Ten silikon nie parcieje nie utlenia 10lat jest jak nowy do tego jest sprężysty elastyczny i rant profilu lampy go nie przetnie pięknie się poddaje - to jest najlepszy patent jaki znam.

Jeśli nie ma takiej uszczelki to ...szewc i pianka do zelówek max 3mm taki wycięty profil uszczelki też można przelecieć takim silikonem będzie szczelniejsza.

smarowanie profilu - blachy silikonem nie praktykowałem.

Silikonu do takich prac nie mogą być to silikony typu "do wanny" - jedyny jaki polecam to ten czarny do szyb samochodowych - przy nakładaniu jest bardzo rzadki ale nie ma sobie równych pod kątem wytrzymałości i skuteczności.

Takiego silikonu nie kupisz w castoramie, po prostu trzeba podjechać do warsztatu "auto-szyby" i poprosić o pomoc w posmarowaniu zapłacisz grosze a efekt 100% pewny!
          Last edited by rambo7; 10-01-2014, 09:48.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
            najlepsza była by oryginalna uszczelka - nawet porwana i zdemolowana, i najlepszy jest był by silikon do szyb ale dokładnie taki jaki używany jest przy wklejaniu szyb samochodowych - to jest najlepsze co może być i ... te porwaną uszczelkę smarujesz jak masłem po chlebie dookoła (nie za grubo ale dokładnie) z obu stron wieszasz na drucie na 1 dzień - musi to wyschnąć jak wyschnie to jest lepiej niż fabryka zrobiła Ten silikon nie parcieje nie utlenia 10lat jest jak nowy do tego jest sprężysty elastyczny i rant profilu lampy go nie przetnie pięknie się poddaje - to jest najlepszy patent jaki znam.

Jeśli nie ma takiej uszczelki to ...szewc i pianka do zelówek max 3mm taki wycięty profil uszczelki też można przelecieć takim silikonem będzie szczelniejsza.
            smarowanie profilu - blachy silikonem nie praktykowałem.

Silikonu do takich prac nie mogą być to silikony typu "do wanny" - jedyny jaki polecam to ten czarny do szyb samochodowych - przy nakładaniu jest bardzo rzadki ale nie ma sobie równych pod kątem wytrzymałości i skuteczności.

Takiego silikonu nie kupisz w castoramie, po prostu trzeba podjechać do warsztatu "auto-szyby" i poprosić o pomoc w posmarowaniu zapłacisz grosze a efekt
            100% pewny!
            Próbowałem to zrobić zwykłym silikonem i nic nie dało. nie wiem czy to nie jest inna przyczyna bo mój samochód był bity, i zauwazylem ze w karoserii tam gdzie lampa przylega, ktoś się pastwił i wiercił jakieś dziury, może to jest ta przyczyna. Albo gdzieś się rozszczelniła lampa, zaparowane jest zawsze u góry, tylko tam

Comment

zaparowane lampy to nawet nie które nowe auta mają
              jest zima i wilgoć w aucie
              koledze tylne lampy zaparowały (jesienią) bo miał mokro-wodę w bagażniku
              sigpic moje autko D16W4VTEC
              http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=23460

Baggy Honda D14Vtec + Turbo 0.4b

https://www.youtube.com/my_videos?o=U

Comment

Lampa mocowana jest na 3 śruby wszystkie masz zakręcone? jeśli jedna z nich nie jest zakręcona nakrętką to może jest szparka i zaciąga wode spływająca po karoserii?
                Jak mówiłem i próbowałem podkreślić zwykły silikon się do tego nie nadaje - jeśli uszczelka ma być zrobiona wzmacniana i szczelna zgodnie ze sztuką a nawet lepiej niż fabryka musi być to silikon do szyb samochodowych - czarny - praktykowałem to wiele razy i tylko i wyłącznie takie działanie ma sens.
                Jeśli lampa jest na tyle szczelna że na dnie (dolnych komorach) nie zbiera sie woda a tylko w górnej części klosza - to masz nieszczelność tej tylko części szybki, sprawdź rant i spróbuj sam rant klejenia klosza dodatkowo uszczelnić. Tu też zwykły klej czy silikon z Castoramy nie da rady - musi być silikon szklarski - tylko taki nie skruszeje i się nie strzępi.
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                X