Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

parujace tylne lampy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• parujace tylne lampy

mam civica z 2004r po lifcie mam problem, paruja mi tylne lampy. wyciagałem je juz i uszczelniałem w koło, zkazdej stony silikonem. Moje pytanie ktoredy moze jeszcze przedoatawac sie woda? uszczelka ktora idzie miedzy lampa,a karoseria tez jest uszczelniona. Prosze o pomoc

Cześć.
    Jednak to jest najprawdopodobniej droga penetracji wilgoci, ta uszczelka pomiędzy lampą a karoserią. To była przypadłość VI gen., ja w VII hb z 2003r, a więc poprzedniczce Twojej miałem w prawym tylnym bloku świateł "akwarium". Woda nie wilgoć do 1/4 wysokości. Po zdemontowaniu, wysuszeniu i potraktowaniu uszczelki dwustronnie silikonem od trzech lat spokój.
    Sprawdź też bardzo dokładnie czy nie masz jakichś mikropęknięć. To tylko plastik.
    Pzdr.

Comment

...ale o co chodzi......? ile tematów potrzebujesz napisać w tej samej sprawie?

powielamy tematy:

piotrek co to ma być ?>?
      mam hc 2004r po lifcie gdy ja kubiłem była uderzona w dupe i przy prawel tylnej lampie brakuje pewnego fragmentu plaskiku(chodzi mi o ten szary plastik jak podniesiesz klape) przez zime zauwazyłem ze gdzieniegdzie paruje(lewa tez ale tylko kawałek) nie wiem jak ja uszczelnic zeby to było ok?nie chce mi sie wyciagac całej lampy bo jest przy tym robota. A ijeszcze tam gdzie zarówka stop jest mała dziurka. jutro wrzuce fote . jak sie za to zabrac?? przepraszam ze zakładam duzo postów ale na

oraz:
      witam, zbiera mi się sporo wody w bagażniku pod kołem zapasowym. Czy mieliście z tym problemem również do czynienia ???? Jeśli tak proszę o jakieś info. Jest sporo postów na ten temat ale nie dotyczą hc VII generacji.

oraz:
      Witam. W tylnych lampach (ej9) zbiera mi sie woda, zdemontowalem je z auta i probowalem odkrecic, ale po odkreceniu nie chce zejsc klosz z plastiku czarnego. Chciałbym rozebrać lampe, by móc ją przeczyscic, no i przy okazji spytam, czym moge zaklejc po czyszczeniu zeby bylo cacy? No i żeby nie było widać, że była klejona :)
      Last edited by rambo7; 05-11-2013, 09:03.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
      X