Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tunel pomiędzy fotelami.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Tunel pomiędzy fotelami.

W VII 5d po lifcie między fotelem kierowcy a pasażera mam taki bardzo praktyczny tunel schowek konsole czy jak to tam nazwać. Teraz kupiłem wersje przed liftową i zastanawiam sie czy on jest możliwy do przełożenia w sensie czy będzie pasował? ktoś wie może? Rzutem oka juz widziałem, że jest inna rączka ręcznego tak jak by niżej leżała w tym przed liftowym. Nie miałem za bardzo czasu rozkręcać to może ktoś już sie bawił w montowanie tego "schowka".
    I druga rzecz odnośnie boczków i foteli zakładam że fotele i kanapa powinny pasowac bez problemu. Natomiast w 2004 mam korbki z tyłu, w 2002 wszystko elektryczne. Zastanawiam się nad tym że jak przełoże fotele to wypadało by tez boczki przełozyć ale czy beda pasowały?
    Może to dziwnie zabrzmi że przekładam z nowszego do starszego ale 2004 niestety dostał pożądnego strzała w tył i takie tam teraz przekładanie co lepszego bo idzie do żyda.

Witam

Ktoś już wcześniej próbował dokładać ten schowek i niestety to się nie udało. Sam mam przedliftowy model i przydałoby się dodatkowe miejsce na drobiazgi.

Comment

Zamieszczone przez Jet-Set Zobacz posta
      Sam mam przedliftowy model i przydałoby się dodatkowe miejsce na drobiazgi.
      Więc poszukaj takiego schowka z przedliftowego. Jam mam 5d. ctdi z września 2003 i ten tunel ze schowkiem jest . Samochód jak na diesla przystało nie był w ofercie na Polskę, ale jak widać niektóre egzemplarze były w ten element wyposażane fabrycznie. Ten którym jeżdżę służył jakiemuś Włochowi.
      Pzdr.

Comment

kupiłem do mojego 5D 2002, tunel od polifta 5D 2004 2.0 za 120 zł w komplecie z ręcznym i popielniczką.

przed
        DSC_0073.jpg

po
        DSC_0092.jpg

Nie jest to p&p. Z przodu trzeba jakieś kołki dorobić, mocowanie ręcznego przerobić i trochę tunel przy podłodze podciąć.

po lewej nowy ręczny, po prawej stary
        DSC_0075.jpg

przerobione mocowania
        DSC_0078.jpg

z przodu jak znajdę czas to przymocuje na kołki
        DSC_0093.jpg

Nie będzie to wyglądać jak fabryka ale w końcu półka pasażera jest pusta bo wszystko do tunelu poszło.
        Last edited by jck; 29-11-2013, 18:18.

Comment

Gratuluję
          Determinacja, jak widać, pozwala osiągać zamierzony cel.

Comment

Wygląda całkiem dobrze. Powiedzcie czy podobne "manewry" (tj. zabawy z ręcznym i przycinanie tunelu) co kolega jck, należałoby wykonać wpasowując tunel z modelu 3D przed liftem do tego samego rocznika 5D?

Comment

Working...
            X