Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic VII montaż podłokietnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic VII montaż podłokietnika

Witam koledzy mam pytanie znalazłem na aledrogo podłokietnik dedykowany do civic VII gen https://allegro.pl/podlokietnik-dedy...034878214.html moje pytanie czy jest sens montować taki podłokietnik ? chodzi mi tu głównie o mozliwość oparcia łokcia przy zmianie biegów. I oczywiście czy się rózni ten uniweraslny od dedykowanego ? sprzedający twierdzi że nie będzie się huśtać tak jak uniwersalne więc czekam na wasze opinie

Z tego co widzę to jest to podłokietnik uniwersalny dedykowany konkretnie pod 7 gen.
    Gratuluję pomysłu-dobrze że ja nie cierpię dziurawić plastików i tapicerki (sory za trochę sarkazmu)
    Poszukaj OEM
    Last edited by BeatleJohn; 20-02-2013, 22:50.
    ビートル ジョン

Comment

No muszę przyznać że fajnie to wygląda. Ciekawy sposób zamocowania. Ogólnie na fotkach jest ok.
      Tylko jedno jest ważne i musisz to wziąść pod uwgagę. Jeśli jeździsz na nartach to trochę miejsca się przyda w okolicy "ręcznego". A ten podłokietnik mimo wszystko trochę miejsca zajmuje. Ja np. gdy pakuje długie narty biegowe, to wychodzą prawie na dzwignię ręcznego. Napewno z podłokietnikiem było by cieżej.
      No i czy po zamocowaniu nie będzie... "skrzypiał". Bo wiesz... to orgninał nie jest - jakby nie patrzeć. Takie kwiatki mogą robić psikusy :P

Comment

Zamieszczone przez BeatleJohn Zobacz posta
        Z tego co widzę to jest to podłokietnik uniwersalny dedykowany konkretnie pod 7 gen.
        Gratuluję pomysłu-dobrze że ja nie cierpię dziurawić plastików i tapicerki (sory za trochę sarkazmu)
        Poszukaj OEM
        Nie ma oem podłokietników do 7 gena
        Życia nie mierzymy ilością oddechów, lecz tylko tymi, które zaparły dech w piersi...

Comment

czyli ogólnie nie pomogliście mi ... tzn dla was to jednk lip bedzie ??? a co skrzypienia sprzedający zapewnia że tak się dziać nie będzie ....

Comment

Zamieszczone przez matdaw Zobacz posta
            czyli ogólnie nie pomogliście mi ... tzn dla was to jednk lip bedzie ??? a co skrzypienia sprzedający zapewnia że tak się dziać nie będzie ....
            Nie czuj się zawiedziony. To temat bardziej estetyczny a tu najłatwiej urazić piszącego. Najczęściej piszący oczekuje akceptacji dla swojego pomysłu, a tu nie bardzo jest co popierać. Ja kiedyś też rozważałem podobny podłokietnik. Znalazłem w motoryzacyjnym, przymierzyłem do samochodu i kompletna porażka. Konstrukcja jak brakujące elementy mostu do przeprawiania czołgów. Stelaż ciężki i niezgrabny. Sam podłokietnik wygląda jak garb wielbłąda chorego na krzywicę. Może dużo mieści w sobie jako schowek, ale wizualnie paskudny. Kolorystycznie nie pasuje do niczego, ani do plastików ani do tapicerki. Taki kwiatek do kożucha. Pomysł nie został zrealizowany.
            Poszukaj jak ja szukałem i przymierz do Swojego samochodu. Prawdopodobnie i Ty zapomnisz o tym pomyśle.
            Pzdr.

Comment

Jest/była na forum osoba z podłokietnikiem 'dedykowanym' do sedana. z tego co pamiętam to skrzypial i generalnie nie wyglądał najlepiej. W końcu został wymieniony na OEM wraz z konsola środkową. O ile dobrze pamiętam
              Honda Civic 1.8 i-VTEC 4D

Comment

a co to ten oem ?? sorry nie jestem w temacie

Comment

Original Equipment Manufacturer, OEM (dosłownie Producent Oryginalnego
                  Wyposażenia) czyli oryginał nie zamiennik

Comment

aha spoko dzięki za info a gdzie tego szukać chodzi mi o ten podłokietnik oczywiście

Comment

musisz poszukać w necie ew. telefon do ASO czy cos takiego wystepowalo w akcesoriach do tego rocznika

Comment

Odgrzeję troszkę watek.
                        Znalazłem na allegro podłokietnik model Armrest - czy ktoś go może montował?
                        pod.jpg
                        https://silveris.pl - biżuteria srebrna polskiej produkcji
                        Najlepsze kursy i szkolenia online - bogaty katalog, profesjonalny lektor

Comment

Ja mam oryginalny (OEM) podłokietnik, montowany do fotela kierowcy i podnoszony

Comment

Zamieszczone przez Maciejo Zobacz posta
                            Ja mam oryginalny (OEM) podłokietnik, montowany do fotela kierowcy i podnoszony
                            pokaz foto? bo aż mi się wierzyć nie chce ze wychodziły
                            Życia nie mierzymy ilością oddechów, lecz tylko tymi, które zaparły dech w piersi...

Comment

Świeżo zamontowany OEM podłokietnik, udało mi się kupić na wyprzedaży w ASO, poniżej macie zdjęcie:

podlokietnik.jpg

Comment

Working...
                              X