Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zderzak stluczka

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zderzak stluczka

no i niestety stalo sie delikatnie uszkodzilem swoja Hanie i mam pytanie do Was koledzy .Mozliwa jest wymiana zderzaka przedniego z wersji poliftowej do przed liftowej ?

zderzak z 2004 nie spasujesz z lampami 2002, może się okazać że tu i tam po 2 cm będzie brakować by złapać otwory - w każdym razie nie da się tak że wyjmujesz przed liftem i wkładasz po lifcie i wszystko gra - ooo tak dobrze to nie będzie .
    Kierownik Działu Diesla

Comment

moze podpowie ktos jak mozna zrobic taki grill jak jest w poliftowej wersji?

Comment

też nie łatwa sprawa, wymontować da się grill z R-type (tam jest wymienny) ale w zderzaku po lifcie trzeba ciąć , czyli zabawić się w rzemieślnika.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

witam znalazlem cos takiego
          Czy aby zdemontowac grill musze zdejmowac caly zderzak ?? czy moze zna ktos sposob na szybkie zdejmowanie?? "sie nie narobic a zrobic" :) moze jakis manual ?? fotki :D cokolwiek :) Dzieki

Comment

ok ale mówię gość się bawił z robotą, to nie jest tak że tę atrapę/grill ot tak sobie wsadzisz, wszystko trzeba zrobić a'la Adma Słodowy .
            Wtedy masz: zderzak przed liftem - wycinasz dziurę i w to miejsce atrapę z R-typa i ok, ale nie wiem jak to jest live bo nie widziałem takiej roboty to nie powiem a foto nie wszystkie szczegóły pokazuje .
            Kierownik Działu Diesla

Comment

za 2 tygodnie zabiorę się za włożenie takiego grilla do zderzaka przedlifta to porobię zdjęcia.
              Grill kupiłem jak samochód nabyłem ale chęci na wymianę brak a że będę światła dzienne montował to zrobię to naraz.
              na nowym grillu jest nr HD07084GA Civic 2001-2004 HB
              Last edited by jck; 12-02-2013, 20:11.

Comment

nooo to może być świetna fotorelacja ! jak dasz rade latać z aparatem i to po kolei sfotografować.
                Przy okazji tej roboty to od razu powiem poczekaj na suchsze dni, po zdjęciu zderzaka na 100% będziesz miał robotę malarską, wokoło przedniego pasa - głównie belki wzmacniającej, więc szczotka druciana, papier ścierny, szmaty pędzle wałki i hamerite.
                Od spodu przy okazji gdzie paszcza możesz pokusić się o siatke tuningową w rąby oczko 1,5mm czarną - będzie fajnie wyglądać, kup sobie taki pasek siatki.
                Paszcza ma dookoła wypustki na otworki - trzeba mieć cieniutki blachowkręty z płaskim łbem i ładnie można ją w około złapać.
                Przy okazji dobre mieć trochę wody z węża i wyczyścić przestrzenie między chłodnicami - bywa tam miedzy nimi sporo błotka, piasku czy liści.
                powodzenia, zrób manuala - będzie co pokazać .
                Kierownik Działu Diesla

Comment

mam jeszcze takie pytanie czy po zamontowaniu zderzaka przed liftem beda pasowac te lampy https://allegro.pl/honda-civic-vii-7...986414282.html wiem ze elektryke przeba przerabiac ale chodzi mi o dopasowanie do zderzaka i blotnika?

Comment

Do przedliftowego zderzaka nie podejdą. Pewnie dlatego sprzedający tak wyraźnie podkreśla że to lampy 2004+.

Comment

Na civicklubie jest trochę przedliftów z poliftowymi lampami z przodu.

Tutaj przykład https://imageshack.us/photo/my-images/33/dsc0076f.jpg/
                      Last edited by Gość; 14-02-2013, 15:59.

Comment

mozecoe powiedziec czemu nie podejda , nie ktorzy na tym forum twierdza ze podejda
                        https://www.civicklub.pl/forum/showt...soczewy-polift i pisalem z kilkoma osobami i twierdza ze spasuja

WIEC JAK TO JEST W KONCU???????????????

Comment

cytat:, a w 2004 roku model przeszedł niewielki face lifting. Kierunkowskazy powędrowały na lusterka, zamontowano inne światła przednie i tylne, zmieniono zderzaki oraz poprawiono jakość materiałów we wnętrzu.

https://www.motofakty.pl/artykul/hon...2000-2005.html. Mówimy o montażu P&P. Co do rzeźby Rambo7 już odpowiadał.

https://moto.pl/Testy/1,126861,3989841.html cytat:2004 niewielka modernizacja (zmieniono kształt reflektorów, osłonę chłodnicy, przedni zderzak);
                          Last edited by syriuszteam; 14-02-2013, 17:25.

Comment

wszystko dobrze ale jak to jest ze koledzy montuja je do przedliftowych i pasuje? moze zmienil sie tylko wyglad lamp (soczewki, 2 zarowkii zamiast jednej) a ksztalt zewnetrzny pozostal ten sam?

Comment

przetrzyj szlaki, bądź pierwszy dowiesz się ...gdzie są niuanse , może zrobią się schody a może będzie pestka, coś mam przeczucie że to nie będzie buka za masłem .
                              Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                              X