Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tylny zderzak 04-05

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Tylny zderzak 04-05

Kto mi powie na co jest zamontowany zderzak tylny a dokładnie chodzi mi miejsce przy kole tylnim czyli końcówka zderzaka odszedł mi róg zderzaka od nadkola ????

zderzak mógł odejść bo był jakiś "strzał" z tyłu i jest wypaczony / wygięty i wyskoczył z mocowania, jak sie nagrzeje w słońcu to wypnij go z mocowań jak na Schemacie i ręcznie poodginaj tak by był prosty i potem skręć z powrotem.

nie wiem jaką masz wersję (nie napisałeś) bo są drobne różnice w HB 3 a 5D bo jeśli sedan to jeszcze inaczej, ale generalnie wszystko podobnie.

zderzak tył 5D 2005.jpg
    Last edited by rambo7; 24-07-2012, 12:19.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

dokładnie był "strzał" dawno temu tylko chodzi o to że śladu po tym strzale nie ma a z zaczepów powypadało to jest wersja 3d sport zderzak nie otrzedł całkowicie od nadkola tylko same rogi zdeżaka , jak mi sie uda to zrobie zdjęcie , narazie w załączniku pokazuje schemat i o ktory element mi chodzi zobacz u sieibe jak możesz
      Załączone pliki

Comment

no więc to sie tak dzieje że po czasie ten plastik pracuje i zdarza się ze aż denerwująco odłazi - wystaje nie jest w linii z blachą nadwozia.
        "Co to jest?" - odpowiadając na pytanie wskazałeś na blachowkręt który trzyma boki zderzaka w karoserii. A; B; C; D to po kolei wymienione rodzaje blachowkrętów i ich ilość.
        możesz zrobić tak że poodkręcasz tylko to co jest w obszarze "rogów" -tak by było tam luźno potem ręcznie (dobrze by było podgrzać opalarką od wewnętrznej strony obszar który będziesz wyginał - ale nie przesadź bo farba odejdzie) podgrzanie pozwoli łatwiej wyginać/naciągać plastik jak uplastycznisz zgodnie z profilem to po schłodzeniu z czasem już nie odejdzie "zapamięta" profil który mu nadasz.
        Tak zrobiłem u ojca w aucie, cofając oprał sie o słupek i powstał "róg" z jednej strony, w tej chwili śladu nie ma.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
        X