Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana zarówek podświetlenia rejestracji

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana zarówek podświetlenia rejestracji

Witam bardzo byłbym wdzięczny gdy by mi ktoś powiedział w jaki sposób sie dostac do zarówek podwietlających tablice rejestracyjną z tyłu. Z góry dzieki pozdrawiam.

1,4 16v 3d 2004
    Last edited by rambo7; 26-06-2012, 14:11. Powód: po sobie stosuj edycję

jak otworzysz klapę bagażnika, będzie widać od wewnątrz klapkę plastikową - wyjmujesz ją - wsadzasz łapę i przekręcasz korpus żarówki w lewo i wyjmujesz całą oprawkę na kablu - wymiana żarówka W5W.

aaaaaaaa,
    to przepraszam, myślałem że jest identyko jak w 5D. W takim razie tylna klapa jest CAŁKOWICIE inna w budowie praktycznie w każdym elemencie w stosunku do 5D. Różni sie praktycznie wszystko począwszy na logo skończywszy na profilu szyby.
    sądziłem że pewne elementy są wspólne, myliłem się, sorry za błędną informację.
    Last edited by rambo7; 29-06-2012, 17:58. Powód: edit
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Witam ponownie dzieki za odpowiedz na temat ale to jeszcze nie jest to podszebuje informacji o takim modelu 1,4 16v 2004r. 3D nie widze u siebie zadnych klapek do otwarcia interesuje mnie jak sciagnąc cały ten plastik bo chyba innego dostepu tam nie ma, chypa ze ktoś z was ma inną opcje. Czekam na odpowiedzi pozdrawiam narazka.

Comment

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

Comment

No właśnie. Tak jak na zdjęciu od dberka, wymienia się też żarówki z zewnątrz. Należy przy tym odkręcić całą tablicę rejestracyjną i po dostaniu się do klosza, trzeba go przesunąć mocno w prawo, aż lewa jego część wyskoczy z zaczepu. Dosyć ciężko ale się da następnie wyjąć klosz spod listwy (ale uwaga, bo w kloszu zaczepina jest kostka z żarówką i można kabelki urwać). Ściskając z tyłu kostkę wyskoczy z niej klosz i mamy dojście do żarówki. Analogicznie trzeba zrobić z drugim kloszem. Przy wymianie żarówki od razu radzę włączyć światła i sprawdzić czy się świeci bo czasami trzeba żarówkę wsadzić odwrotnie.

Comment

Working...
          X