Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

latające szyby przednie!?;)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• latające szyby przednie!?;)

Witam! Mama taki problem, ktoś kiedyś kombinował z drzwiami w mojej hance i jak sobie opuszczę choćby troszke szyby to na wybojach drgają(klekoczą)tak jakby czegoś tam brakowało w prowadnicach albo coś ? Ma ktoś jakieś zdanie na ten temat? co to może być? Czegoś tam brakuje albo coś trzeba dokręcić?

Ja proponuję żebyś rozebrał boczek, otwarł szybę do połowy, poruszał nią i popatrzył gdzie masz luz. Może jest słabo przykręcona na tej łapce co na suwaku środkiem leci. Albo ten cały mechanizm do regulacji śrubami masz niedokręcony(na 4 śrubach to się trzyma), albo może coś z prowadnicami to takie moje tylko gdybanie.

Comment

Zamieszczone przez atizylak Zobacz posta
      Ja proponuję żebyś rozebrał boczek, otwarł szybę do połowy, poruszał nią i popatrzył gdzie masz luz. Może jest słabo przykręcona na tej łapce co na suwaku środkiem leci. Albo ten cały mechanizm do regulacji śrubami masz niedokręcony(na 4 śrubach to się trzyma), albo może coś z prowadnicami to takie moje tylko gdybanie.
      ok. właśnie o to mi chodziło.mam nadzieje że to bedą poluzowane śrubki, a jest możliwość że coś się wyrobiło? dzieki za podpowiedź, musze tam zajżeća może i przy okazji sobie głośniki zmienie

Comment

rozbierałem drzwi i patrzyłem. Sprawa ma się tak, na środkowej prowadnicy wszystkie śruby dokręcone na maxa, chodzi lekko szyba na tym plastiku co jeździ w prowadnicy środkowej. Ale proszę jeżeli ktoś wie żeby mi napisał czy da się manipulować tylną prowadnicą (tą najbliżej zamka) bo jeśli ona przesunęła by się troszkę do środka to by mi już te szyby nie "lotoły" !???

Comment

Z tego co pamiętam, a sam to rozbierałem 3 miesiące temu, to da się częściowo nią regulować. 1 nakrętkę czy tam śrubę popuszczasz i ta prowadnica dołem się przesuwa w poziomie-że możesz ją oddalić od szyby albo przybliżyć że luźniej siedzi albo ciaśniej, a górą jakby do uszczelki wchodzi. Czy coś takiego. Wsadź głowę pod dobrym kątem i dokładnie popatrz i poruszaj tą prowadnicą to zobaczysz którą śrubą jest przykręcona.

Comment

Podłącze się pod temat. U mnie usterka polega na nierównomiernym domykaniu się szyby po stronie pasażera. W końcowej fazie zamykania szyba zaczyna "skakać" kilkukrotnie po obu stronach do zamknięcia, tzn. nie domyka się cała równomiernie. Czy miał ktoś z czymś takim do czynienia?

Comment

I ja się podłączę się pod temat: u mnie z kolei wszystkie cztery szyby się delikatnie "kantują" przy podnoszeniu i opuszczaniu. Kombinowałem na różne sposoby, dokręcałem po kolei wszystkie śruby mocujące prowadnice, smarowałem prowadnice itp. i nadal nic. Może jakieś inne pomysły?

Comment

Mam podobny problem ale nie mogę się dobrać do środka drzwi w moim EP1 Sport. Mógłby ktoś z linkować jakąś dobrą instrukcję jak rozebrać drzwi od strony kierowcy?

Comment

Working...
                X