Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana przodu z wersji przed liftem na te po lifcie - co trzeba przerobić i kupić ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana przodu z wersji przed liftem na te po lifcie - co trzeba przerobić i kupić ?

Panowie PROSZE O POMOC.
    Kupiłem Civica VII gen. z 2002r. po malej stłuczce z przodu: pęknięty zderzak, porozbijane lampy i zagięty jeden błotnik.
    Elementy te muszę kopić nowe i chciał bym kupić już zderzak, atrapke no i oczywiście lampy po liftingu.
    Pytanie moje jest takie...
    ... czy lampy po liftingu pasują do wersji przed liftem? To znaczy czy uchwyty lamp pasują do karoserii??? czy kształt lampy pasuje do maski, błotnika, atrapki i zderzaka??? co z ta wtyczka do lamp o której piszecie w temacie u kolegi @WALDI1988, będzie pasować czy trzeba przerabiać - a jak trzeba przerabiać to co i jak????
    ... czy zderzak po liftingu będzie pasował na uchwyty czy tez trzeba coś przerabiać, jakieś ślizgi czy coś innego?
    ... co z atrapka, bo w tej chwili mam zderzak połączony razem z atrapka (jedna calosc), a chciał bym to wymienić na atrapke i zderzak osobno, czy tez trzeba coś przerabiać, czy będzie pasować?

Bardzo bym prosil o podpowiedz co i jak, bo musze kupic czesci i niewiem co mam robic.
    Pozdrawiam
    Greg

1. Lampy pasują ale trzeba przerabiać elektrykę, ponieważ lampy poliftowe mają oddzielne żarówki dla świateł mijania i drogowych. (w przeliftach jedna żarówka)
    2. Tego nie wiem ale wydaje mi się że pasuje.
    3. Rozumiem, że chcesz zderzak z czarnym grillem, tak ?? Albo kupujesz cały zderzak z takim grillem, albo kupujesz sam grill na allegro za 50 zł (zamiennik) i przerabiasz obecny zderzak. Trzeba wyciąć srebrną belkę ze zderzaka i zamocować grill - wystarczy wywiercić otwory i zamocować. Ale z tego co wiem to ten grill pasuje tylko do przedliftowego zderzaka.
    sigpic

Comment

A wiec wygląda to tak.
      Wszystkie części pasują, to znaczy zderzak, atrapa i lampy, wszystko pasuje do starych uchwytów, ale....
      ...no własnie. Przede wszystkim same lampy wymagają przerobienia instalacji elektrycznej, oraz na co proponuje zwrócić uwagę przy zakupie lamp, to żeby kupić komplet z oprawkami do żarówek kierunkowskazów i świateł postojowych, ponieważ oprawki te ze starych lamp nie pasują do lamp poliftowych.
      Drugą sprawą jest to ze trzeba zwrócić szczególna uwagę na cenę części, ponieważ ja troszkę się zdziwiłem, jak przyszło mi kupić atrapę. O tuż w starej wers zderzak, atrapa oraz listwa maskująca chłodnice, występuje jako jedna cześć. W nowej wersji niestety te trzy części są osobno i najbardziej zdziwiła mnie cena atrapki - ciężko kupić taniej niz 500zł :/
      Sumując to wszystko jest do zrobienia, ale trzeba się nastawic ze czesci sa jakies 5 razy droższe i jest troche roboty z lampami.
      Efekt po wymianie jest oczywiście super.
      Pozdrawiam

Comment

Working...
      X