Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zapalenie sie czeka po wlaniu verwy 98

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• zapalenie sie czeka po wlaniu verwy 98

witam
    otoz mam taki problem ze zapalil mi sie czek w trasie z wroclawia do warszawy zatankowalem do pelna werwy i przed samym koncem trsy zaczela mi sie tak juk by dusic tak momentami tracila moc delikatnie bylo czuc wymienilem swiece ale nadal to samo jest a wy na jakiej benzynie jezdzicie ? mechanik powiedzial zeby wyjezdzic ta benzyne do konca i zalac 95 ze moze bedzie normalnie

nie potrzebnie wlewasz do tego silnika tak dobre paliwo, lepiej nie będzie a wręcz gorzej! i oto efekty.
    Ten motor fabrycznie przystosowany jest do paliwa standardowego o liczbie 88-94 lejąc tzw 95 umówmy sie ona jest tez z nazwy 95 silnik pracuje odpowiednio.
    posiadasz samochód wielkoprodukcyjny "ustawiony" przez fabryjkę na pospolite wilkoprodukcyjne paliwo dostępne powszechnie, nie zaleca się jeździć na 98 jeśli nie dokonałeś w silniku odpowiedniego przestrojenia komputera (czasy wstrysków, wyprzedzenie zapłony i inne rzeczy które robią np. tuningowcy silników) - więcej szkody niż pozytku, motor twój przechodził katusze chwała mu za Checka i za to że nie stanął po drodze.
    Last edited by rambo7; 30-07-2011, 20:37.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

dzieki kolego a jeszcze jedno teraz nie chce mi czek znikna kasowalismy go a on po jakims czasie znowu sie zapala i moja honda tak na 4 tysiacach teraz ma takie zejscie mocy troche odczuwalne jaka to moze byc wina ze jeszcze jest verva i sie wypala czy o co chodzi ?

Comment

A jaki błąd wywala? samodiagnostykę zrób.
        Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

ą z niewiarygodne że autko z XXI wieku nie może jeździć na 98 czy aby na pewni nie przesadzasz że 98 może taki wpływ ?? przecież 98 było dostępne od zawsze no chyba że instrukcja przy wlewie mówi inaczej... miałem przyjemność kilkoma benzyniakami poruszać się i w tymi picassem z 2002 i nie miał problemów ze spaleniem tego co mu się wlało

Comment

czy 98 czy 95 nie ma ROZNICY to jest to samo paliwo tylko 98 ma dodatek zeby nie wystepowalo spalanie stukowe blad pewnie ci wyswietlilo z jakiegos innego powodu lub z powodu zlej jakosci paliwa co na stacjii z orlem nie jest rzadkoscia ja np. przestalem tankowac na tych stacjach okolo 4-rech lat temu jak zatankowalem ,, rope,,do ciezarowki i nie mogla sie ,, uciagnac ,, od tamtej pory tankuje tylko na lotosie w ostatecznosci na shel-u lub statoil-u a jak mam zatankowac na orlenie to wole na jakiejs wieskiej stacji zalac za 50zl zeby gdzies dojechac do wyzej wymienionych stacji ,jako ciekawostke powiem ze jezeli tankuje tylko na lotosie srednie spalanie wychodzi mi od 6,5 do 7,5 l/100 w cyklu mieszanym a ostatnio tankowalem na stacji przy MPK w Ostrowcu Św. gzie wszyscy tak chwala ze takie dobre i tanie paliwo srednia wyszla 8,3 wiec 4grosze na litrze taniej to i tak drozej ,wiec po usunieciu usterki zawitaj na lotosie i zobacz a nie pozalujesz a co do paliwa to jezeli na klapce nie pisze ze premium lub min 98 to nie ma po co przeplacac
            Last edited by piotrek1234; 01-08-2011, 22:00.
            sigpic

Comment

no podobno 98 nei mozna lac dziwne troche ;/ zaczlem 95 a czek podobno zapalil sie od benzyny i wyskoczylo zbyt uboga miesznaka i ze podobno sonda lambda jest do wymiany jak zrobie to dam znac czy sie poprawilo bo i samochod ma ciezko palic ;/

Comment

Można lać benzynę 98. Silniki w naszych Hondach wyposażone są w czujnik spalania stukowego, który podpowiada ECU czy opóźnić, czy przyspieszyć zapłon.Nie wierzę, że check się zapalił przez paliwo. W dieslu owszem trzeba uważać na paliwo (na czystość), ale nie w benzynie.No chyba że po jakiejś ruskiej lub ukraińskiej benzynie by się check zapalił.

Comment

Working...
                X