Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowa kierownica

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nowa kierownica

Chcę wymienić koło kierownicy w civic 2003r. poradźcie gdzie można kupić nową kierownicę w rozsądnej cenie? Moja obecna jest strasznie zużyta, powycierana i przed sprzedażą dobrze by było zmienić Może ktoś zna jakieś sklepy bo na allegro to na podstawie zdjęć ciężko stwierdzić w jakim stanie one są.
    Poza tym jak to jest z wymianą, ciężka sprawa, jakie koszty ktoś to przerabiał. Może nie warto zachodu?

Z wymianą to poważna sprawa bo masz poduszkę w kierownicy. Jak zamontujesz kierownicę od innego modelu lub w ogóle inną to może być problem z kontrolką SRS. Najlepiej oryginał montować to wtedy jest plug&play. Nowa do Hondy to tylko w ASO ale chyba nie chcesz wiedzieć jaka jest cena.
    Najrozsądniejsze rozwiązanie to obszycie kierownicy skórą. Wygląda dużo lepiej niż oryginalna, lepiej leży w dłoni i kosztuje 150-200 czyli tyle co używana kierownica od Hondy z allegro.

Comment

albo samemu zarzucić skórę .. na aukcji można kupić skórę wycinaną na miarę i tylko samemu 'zszyć' - koszt ok 30-40zł .. w sumie to nie nazwałbym tego szyciem, tylko naciąganiem nitką, bo osoby które to robią przygotowują wszystkie szwy na skórce... sam taką zakładałem - robota zajęła mi jakieś 40 min ( robiłem to pierwszy raz )..

Comment

Ja też taką sobie założyłem, ale nie jestem zadowolony. Być może to moja niezdarność w posługiwaniu się igłą i nicią spowodowała moje niezadowolenie, ale mimo wszystko mi się nie podoba końcowy efekt.

Comment

U mnie powoli się kierownica wyciera, zastanawialem się nad obszyciem jej. Najblizej mi do takiego obszycia, tylko z niebieską nicią:
          Honda Civic 1.8 i-VTEC 4D

Comment

No i takie jest właśnie najlepsze i najładniejsze moim zdaniem. Tylko u mnie było by z czerwoną nicią.

Comment

Firma z tego co słyszałem solidna i dioda chyba mieszek i gałkę obszywał. Fajnie że góra skóra gładka, boki perforowana. Tylko weź tu człowieku zdejmij kierownice i im wyślij... :]
              Honda Civic 1.8 i-VTEC 4D

Comment

W Warszawie też robią takie rzeczy. trochę drożej, ale równie solidnie, nie wysyłasz i nie czekasz jak jesteś ze stolicy.
                Przy okazji jak będę obszywał to poproszę o pogrubienie obręczy bo jakaś taka mi się cienka wydaje.

Comment

Working...
                X