Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Odchylona klamka drzwi kierowcy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Odchylona klamka drzwi kierowcy

Witam,
    Mam problem z klamką od strony kierowcy. Zauważyłem że odstaje od "blachy" na ok 2mm. Czy jest jakiś sposób by ją przymocować na miejsce czy muszę się do całości dobrać rozbierając tapicerkę drzwi. (Civic 5d rok 2003) Za pomoc z góry wielkie dzięki.

Pozdrawiam

Klamka przykręcana jest od wewnątrz więc niestety musisz rozebrać boczek drzwi.
    sigpic

Comment

Wielkie dzięki za info. Jeszcze jedno pytanko - czy potrzebna będzie jakaś uszczelka lub coś w rodzaju "silikonu" by całość uszczelnić (przed np. deszczem) czy wystarczy zwykłe dokręcenie śrub?

Comment

tam nie ma żadnych uszczelek i nie ma czego uszczelniać profile zamknięte są "przygotowane" na wodę i posiadają odwodnienia. Rozbierz tapicerkę i sprawdź dlaczego wypychany jest rozumiem korpus klamki o te 2 cm na zewnątrz, a może śruby mocujące są pozrywane - ktoś tam grzebał? może wystarczy coś wyregulować i koniec, albo niestety ją wymienić.
        Last edited by rambo7; 12-05-2011, 07:34.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Dzięki za info. Korpus klamki wychyla mi się o 2mm "od przodu" klamki. Tylna część klamki się trzyma utrzymując tym samym całość na miejscu. Czy ktoś tam grzebał trudno powiedzieć - 2 tygodnie temu kupiłem tego civica i nie zwróciłem na to uwagi, a teraz próbuję go doprowadzić do stanu używalności sukcesywnie eliminując drobne usterki.

Comment

o ile pamiętam tam są 2 nakrętki po lewej i po prawej stronie jak się spojży od str. tapicerki (po rozebraniu) i możliwe że brakuje albo jest niedokręcona nakętka wystarczy dokręcić i ten luz 2mm się schowa i czarny obwód kalmki będzie przylegał idealnie do płaszczyzny blachy drzwi.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
            X