Podczas tych największych mrozów przestały mi działać silowniki w klapie bagażnika. Teraz musze ja trzymac zeby cos wyjąc z niego. Czy mozna to jakos naprawic czy trzeba kupi nowe??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
silowniki tylnej klapy civic 05 hb sport
Collapse
X
-
Nie da się siłowników naprawić,trzeba kupić,ale nie koniecznie nowe,mogą być używki.
-
padają mi chyba siłowniki gazowe tylnej klapy w 5D (Przedtem chyba ostatnie parę centymetrów samo się podnosiło a teraz muszę dopchnąć).
Czy możecie mi polecić jakieś siłowniki.
Na oku mam firmy Krosno (dawniej Delphi) KR23396 w sensownej cenie.
Comment
-
Nie wiem czy to błąd w opisie, ale po wpisaniu podanego numeru pokazuje siłowniki do VI gen. Te klapy różnią się masą. Podstawowy parametr jaki Cię interesuje poza wymiarami to siła wyrzutu. Nie mam danych jaka powinna być dla Twojego bolidu, ale źle dobrana to albo klapa nie będzie się otwierać albo uwaga na podbródek i zęby.Poszperam i jeśli znajdę dane fabrycznych to Ci podpowiem.
Comment
-
Sprawdziłem wszystkie dane jakie posiadam, ale parametrów fabrycznych siłowników nie ma wśród nich.
Zmierz długość i suw tych które masz zamontowane. Jeśli sa identyczne, to możesz chyba założyć zgodność także w zakresie siły wyrzutu. Nowe zawsze będą nieco "narowiste", ale z czasem dynamika ich działania opadnie. Przykro mi, ale nawet wśród dość szczegółowych danych o parametrach nie ma tych siłowników. Może w jakimś suplemencie, ale tego nie wiem i nie mam możliwości dotarcia do takowych.
Możesz ewentualnie jeszcze tu poszperać https://www.lingshondaparts.com/hond...alogue_C01.php jeśli masz zapał i znajomość języka.
Pzdr.
Comment
-
siłowniki wymienione na Krosno KR23396 (5 minut roboty na mrozie -10*C) i działają bez zarzutu (bez porównania z siłą podnoszenia i tłumienia starych).
W końcu klapa sama się podnosi do końca bez ryzyka niespodziewanego dostania w "łeb" przy schylaniu.
Comment
Comment