Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mokra podsufitka

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Mokra podsufitka

Witam !

Po wczorajszych opadach deszczu zauważyłem że mam mokre supki nadwozia na wysokości podsufitki, również podsufitka jest mokra. Woda również jest pod dywanikami. Z zewnątrz auta widać że guma nad szybą lekko odstaje. Zastanawiam się co może ktoś już miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać.

lak masz szyber dach to mogla ci spas rurka odprowadzajaca wode a jak nie to moze byc szyba zle wkleiona

Comment

Oddałem Civic'a do Hondy w Katowicach. Przeprowadzili test szczelności pojazdu. Okazało się, że cieknie po szybie, mniej więcej na środku. Za wklejenie szyby i prace z tym związane wycenili na 750 zł. Postanowiłem popytać po firmach zajmujących się tego typu usługami, którzy wycenili to średnio na 200-300 zł. Postanowiłem skorzystać z pomocy. Podczas demontażu szyby okazało się że pod uszczelką na górze na środku są 2 bąble korozji, które przyczyniły się do wlewania wody. Samochód ma być do odbioru dziś. Koszt naprawy 450 zł.

Comment

Witam,
        Mam podobnie. Uszczelka przedniej szyby za łączeniu odstaje- nie wiem dlaczego. Podsufitka jest sucha ale coraz bardziej się boję. Macie jakieś pomysły co z tym zrobić?

Zamieszczone przez mesztor Zobacz posta
        Witam,
        Mam podobnie. Uszczelka przedniej szyby za łączeniu odstaje- nie wiem dlaczego. Podsufitka jest sucha ale coraz bardziej się boję. Macie jakieś pomysły co z tym zrobić?
        Uszczelka na łączeniu z dachem oczywiście - od strony kierowcy - na odcinku około 5 cm

Stosuj proszę edytowanie i uzupełnienie wpisu, a nie pisanie kilku krótkich postów jednego pod drugim w czasie kilku minut.
        Last edited by syriuszteam; 09-09-2013, 11:01.

Comment

Mam podobny problem. Moje auto ma szyberdach. Gdzie mogę szukać rurki odprowadzającej wodę?

Comment

rurki są w narożnikach, są 2 rurki spustowe jedna w lewym druga w prawym słupku przedniej szyby.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
            X