Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jak sciagnac boczek w drzwiach !!!pomocy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• jak sciagnac boczek w drzwiach !!!pomocy

jezaeli ktos juz to robil prosze o pomoc nie chce uszkodzic plastikow gdzie sa sruby i co zdjac najpierw pomocy

kilka dni temu kumpel, mechanik z Toyoty ściągał mi boczek w sedanie w tylnych drzwiach (problem z siłownikiem centralnego), odkręcił śrubki w okolicy klamki, wyjął klamkę a następnie przy użyciu siły zdjął boczek z zatrzasków. Więcej śrub nie było. Nic się nie połamało, później poskładał to spowrotem wciskając w zatrzaski. Tak wyglądało ściągnięcie boczku w tylnych drzwich w sedanie Civica VII gen więc może u Ciebie tak samo...

Comment

Tofik rozumiem że jesteś naszym nowym kolegą.Ale weź no poszukaj na forum-kiedyś tak to opisałem że nawet w aso byli zaskoczeni.
      ビートル ジョン

Comment

moze jakies wskazowki gdzie szukac tego twojego opisu bo mam ten sam problem a szukalem i jakos nie moge nigdzie tego opisu znalezc.

Comment

Wejdź w moje posty.Już obiecuję że zrobię z tym porządek ale dajcie mi jeszcze chwilkę...
          ビートル ジョン

Comment

poczytaj ten temat, znajdziesz tu zdjecie i dokladny opis

Comment

nie jestem nowy posiadalem wczesniej civica z 96 roku teraz nabylem nowszego problem jest w tym ze wszystko jest tak zabudowane ze nie widac zadnych srub za klamka w srodku i nie wiem co podwazyc zeby odkrecic sruby od uchwytu do otwierania drzwi

juz sobie poradzilem i chetnie pomoge cala operacje zaczyna sie od sciagniecia oslony pod uchwytem ktorym otwieramy drzwi tam mamy kilka srub ktore trzeba odkrecic w mojej wersji na 2 uchwycie do otwierania drzwi jest srebrny plastik ktory trzeba delikatnie wyciagnac na zewnatrz tam znajduja sie 2 sruby , nastepnie sciagany cala raczke do otwierania drzwi , nastepnym krokiem jest sciagniecie oslony od wewnetrznej strony lusterka caly boczek jest na kolkach plastikowych wystarczy je delikatnie podawrzyc od spodu i zdecydowanie szarnnac i boczek odchodzi od drzwi pozostaje tylko odpiecie kostki od sterowania szybami zamkiem oraz odpiecie ciegna od klamki wewnetrznej i po problemie
              Last edited by BeatleJohn; 13-01-2009, 15:37. Powód: edit

Comment

Ja z koleji mam pytanie dotyczące rocznika 2002 1.7 2D.Jak sciagnac Boczki od strony kierowcy i dostac sie do blachy?
                Chcę zobaczyc jak tam wszystko wyglada interesuje mnie to:PNie widzę zadnych srób na drzwich .Moze ktoś z was juz to robił i posiada jakies wskazówki?

Comment

jest taki dział Zrob to sam. tam znajdziesz wiele innych Manuali.
                  a w opcji szukaj: wystarczy wpisać "boczek".
                  link do instrukcji ściągania boczka w dziale w którym zadałes pytanie tu: https://www.civicforum.pl/showthread.php?t=23249
                  Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                  X