Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Cięgno od temperatury nawiewu- spadło

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Cięgno od temperatury nawiewu- spadło

Witam,

Mam mały problem bo przy demontażu radia fabrycznego wypadł mi uchwyt od cięgna które idzie do temperatury nawiewu i nie ma szans go wcisnąć w to miejsce w którym było.

Jak mieliście podobny problem i macie jakieś pomysły to proszę o porady, z góry dzięki

Pzdr

Piotrek

to jest bardzo nagmatwane z tymi linkami tragedia ale da sie zrobić.
    po pierwsze musisz odnaleźćte spinkę która Ci gdzieś spadła - bez niej nie ma sznas na poprawne działanie pokręteł !!!

Proszę bardzo instrukcja zamontowania cięgien ond nawiewów i temperatury nie wiem czemu nasze forum takie mocno ograniczone ale na śląsku też się chłopaki znają i bez logowania dzielą się wiedzą:
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Dzięki za odp.
      Tylko ja właśnie dzięki tej instrukcji demontowałem radio i wtedy mi wypadł ten uchwyt.
      Może znajdę tę blaszkę, tylko co dalej bo ona nie wchodzi na swoje miejsce a dużego manewru dla ręki tam nie ma...
      Może na jakiś super mocny klej , bo blaszkę wkładałem później wpinałem cięgno , ale przy pierwszym ruszeniu pokrętła pizd i po blaszce

Coś spróbuję wykombinować.
      Pzdr.

Comment

te blaszki to nie przemyślany patent - dziadostwo - ale bez niej nie bedzie działać, może źle ją zakładasz - jak mówiłem bez niej ani rusz. Blaszka trzyma nieruchomo korpus linki - korpus linki musi być na sztywno zamocowany MUSI ! tak że jak nie znajdziesz blaszki i nie da sie zalozyć to nie wiem czy jest taki klej na rynku co by to usztywnił pozatym nie masz możliwości ponownego demontażu.
        Ja bym wymyslił coś co by działało jak mikroskopijne imadełko - np. 2 blaszki skręcane śrubą. miedzy blaszki wasdzisz korpus linki i uchwyt - wszystko skręcisz do kupy na sztywno i bedzie działać. Ale jak sie tam dostaniesz to inna sprawa. Jedno jest pewne pancerzyk w którym chodzi linka musi być sztywno unieruchomiony, tam sa też na nim niebieskie paski by wiadomo było w którym miejscu to spiąć - jak nic nie wymyslisz to ASO kupisz taką blaszkę i po sprawie. W aso znają temat tego problemu więc jak sie zakręcisz koło jakiegoś mechanika to ci powie na co zwrócić uwage przy montażu.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
        X