Witam!Jestem tu nowa na tym forum.Szukam fachowej porady.Kupiłam dwa tygodnie temu hondę civic z 2004 r. 1.6 w automacie 75 tyś przebiegu.Wszystko by było ok,ale zaczęło mi trzeszczeć zawieszenie z przodu najpierw na tzw."śpiących",a teraz nawet na małych dołkach.Nie wiem co to,ale jest wkurzające i do tego wydaje mi się że trochę ściąga kierownicę na prawo.Nie mogę sobie tez poradzić z parującym szybami.Włącza mi się klima,ale pomaga tylko na chwilę.Nie wiem już jak mam ustawiać nawiew!Chciałam się też dowiedzieć co należy wymienić po 80 tyś i czy duży jest koszt przeglądu po tylu km.?Będę wdzięczna za poradę.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
zawieszenie,parowanie szyb,
Collapse
X
-
Jeśli chodzi o trzeszczenie to na pewno sworznie wahacza , natomiast co do szyb możesz zastosować sprej typu "antyfog" czy tam jak one się nazywają. Jeśli ci ściąga to sprawdź na początku ciśnienie w kołach, jeśli pojedziesz robić sworznie to mechanik luknie także na drążki. A tak na marginesie byłaś na diagnostyce przed kupnem auta?
-
witam
co do parowania to zobacz czy nie masz jakiś butelek z wodą !! u mnie to była przyczyna, abo jak czytałem na forun gazete pod dywanik jeśli masz welurowe ...
poza tym zajrzyj do filtra kabinowego czy nie jest już stary albo mokry, jeśli coś jest nie tak to zamień nie jest to duży koszt bo za 2 to jest jakoś 30 złotych
Comment
-
Zamieszczone przez lukaszz.w Zobacz posta.........natomiast co do szyb możesz zastosować sprej typu "antyfog"
Comment
-
tak na marginesie woda w aucie zawsze będzie więc zawsze będzie miało co parować. O tej porze roku nie ma szans żeby nie wnosić śniegu do auta. Jedyne wyjście to gumowe dywaniki i gazeta:P Jeśli chodzi o sprej to miałem na myśli coś z dodatkiem detergentu zmniejszającego napięcie powierzchniowe wody sprawiając że spływa z szyb, a nie żadne warstwy ochronne:P Zresztą sami wiecie że ciężko teraz o coś porządnego
Comment
-
cd.zawieszenia
Dzięki za porady!Na pewno wymienię filtr przeciwpyłkowy.Jeśli chodzi o sprawdzenie samochodu przed kupnem to nie było takiej potrzeby bo kupiłam ją z pewnego źródła i samochód był perełką byłego własciciela,serwisowany.Niestety mam takie szczęście do zawieszenia bo czym bym nie jeździła to i tak coś wysłucham w zawieszeniu!To zaczęło mi trzeszczeć po około dwóch tygodniach od kupna i to jak zaczęły się mrozy.Były właścicel powiedział że zawieszenie nie sprawiało mu problemu.Na początku myślałam ze tak zachaczam zderzakiem bo samochód jest bardzo niski.Jeździ się super,nie mogę narzekać,tylko to dziwne trzeszczenie,ale wezmę się za to jak się skończą mrozy bo chyba to nie ma dużego wpływu na bezpieczeństwo jazdy.Trzyma się drogi super.I nie jest srebrny.
Comment
-
ustawienie zegara
W radiu nad przyciskami 1,2,3 (te od zmiany stacji radiowych)są literki H,M i R.Musisz jeszcze poszukać przycisku clock.Ja np mam w prawym dolnym rogu radia,a w instrukcji jest w lewym górnym.Jak już go znajdziesz to trzeba przycisnąć równocześnie przycisk clock i H w celu ustawienia godziny (kilkakrotne przyciskanie H to dodawanie godzin) i podobnie z minutami,tylko przycisk M.Jeśli chodzi o to trzeszczenie to teraz u mnie jak temperatura jest dodatnia to nie słychać tak tego trzeszczenia,a nawet bym powiedziała że jest znikome.Ja slyszałam to wyraźnie w lewym i w prawym kole z przodu.Dawało odgłos tak jakby plastiku który o coś trze.Może to jakieś gumy od amortyzatorów...
Comment
-
Zamieszczone przez kasiek Zobacz postaa filtr to za schowakime czy gdzie w tych nowych wynalazlakch teraz jest ?
Comment
-
tak za schowkiem, trzeba końcówki schowka ścisnąć i wysunąć a potem jest takie miejsce, taka klapka a pod nim jest filtr (w sumie 2 filtry czyli komplet) albo masz kasetki albo nie masz
jak już to znajdziesz to wysuwasz pierwszy filtr a poem wysuwasz schowany po prawej drugi filtr i potem na odwrót zakładanieLast edited by kristo1,7; 31-12-2009, 14:15.
Comment
-
Zamieszczone przez kristo1,7 Zobacz postaalbo masz kasetki albo nie masz.
Comment
Comment