Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana płynu w chłodnicy w Civic 1.4 VII.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana płynu w chłodnicy w Civic 1.4 VII.

Wymieniałem dziś płyn w chłodnicy u mechanika,no i okazało się,że zleciało tylko niecałe 2 litry starego płynu,nagrzewnica była otwarta.Przed spuszczeniem płynu było go na kresce max.Zastanawiam się dlaczego tak mało i ile wchodzi do chłodnicy.Będę wdzięczny za radę.
    Last edited by igła; 19-10-2009, 22:51.

Całkowita pojemność układu chłodzenia to 5.1l, przy wymianie 4.0l.
    A max to gdzie miałeś w chłodnicy czy w zbiorniku wyrównawczym? Może układ był zapowietrzony i płynu było mniej niż potrzeba.
    sigpic

Comment

Poniżej zbornika wyrównawczego znajduje się podłużny zbiornik na którym zajduje się kreska z napisem Max.

Comment

kumpel mnie pyta gdzie jest korek do spuszczania płynu... jest takowy ? czy trzeba odpiąć dolny szlauf z chłodnicy ? szukałem na forum ale nie znalazłem , silnik 1,4

Comment

jest taki koreczek, zerknij pod tym linkiem pozycja nr dwa

Comment

dzięki za info,sam znalazłem kładąc sie pod autem,jedyny problem to nie da sie tego odkręcić :-)))

ale ze na ruskiej stronie bedzie taki opis to bym sie nie spodziewał........

Comment

wszystko się da weź kombinerki i delikatnie złap za korek (motylka) powinien puścić tylko ostrożnie żeby nie uwalić

Comment

Working...
              X