Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Montaż linki regulacji temperatury - Warszawa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Montaż linki regulacji temperatury - Warszawa

Cześć,
    Niedawno nabyłem budżetową hondę civic vii.
    Sprzedający przekazał mi, że spadła linka od pokrętła regulacji temperatury nawiewu (ustawione na zimne powietrze). Jako, że robi się ciepło to mi to nie przeszkadza, ale z czasem trzeba to naprawić.

Próbowałem zrobić to samodzielnie (linkę z dwoma klipsami dostałem wraz z autem) korzystając z poradników na forum i filmów na yt.
    Niestety, ani nie mam dobrych warunków żeby się do tego zabrać, ani nie jestem typem złotej rączki.

Stąd moja prośba- czy ktoś z forumowiczów chce sobie tego podjąć (oczywiście odplatnie) lub zna mechanika, który to ogarnie bez rozbierania całej deski rozdzielczej kasując za 5-6 godzin pracy.

Mieszkam w Warszawie na Pradze Południe.

Z góry dziękuję za odzew.

po to jest forum byś dał sobie radę sam, umiejętności są potrzebne na poziomie umiejętności odkręcenia koła w rowerze.
    Przypuszczam, że problem leży gdzie indziej, tzn. sądzę, że sprzedający do końca wszystkiego nie zeznał, bo spinki i inka swoją droga ale ... jeśli jest uszkodzone gniazdo mocowania spinki a tym samym niemożność zablokowania pancerza linki no to, to jest raczej tym kłopotem o którym nie powiedział poprzednik.
    może być tak jak tu od wpisu #18
    Panel sterowania nawiewem - pokrętło temperatury nie działa. Civic VII

Ok załóżmy, że wszystko jest w całości i nic nie popękane. Zatem do dzieła, spróbuj zrób to sam.
    Demontaż konsoli centralnej Civic VII - Manual II.

wszystko pokazane i opisane, sądzisz że nie dasz rady?

Jeśli faktycznie nie możesz tego zrobić z powodu "braku gibkości" wiadomo z wiekiem czasem trudniej się pozginać, no to musisz poprosić o pomoc.

...a i jak już to naprawisz to nie kręć tym pokrętłem od skrajnego do skrajnego położenia bo coś znowu się popsuje.
    Musisz tak jak tu opisałem po trochę kilka razy Klapa regulacji powietrza ciepłe/zimne

Last edited by rambo7; 26-05-2025, 07:49.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Rozumiem. Dziękuję, ale może ktoś z forumowiczów ma w tym wprawę i chciałby to po prostu wykonać za pieniądze ? Jacyś chętni ?

Comment

Za żadne pieniądze Mega upierdliwa robota. Chyba, że się ma 140 wzrostu i po 2 łokcie w każdej ręce

Comment

Working...
        X