Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wentylator nawiewu nie pracuje przy dużych temperaturach

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wentylator nawiewu nie pracuje przy dużych temperaturach

Witam ! Mam taki problem , iż nie włącza mi się nawiew jak są upały i samochód jest nagrzany , kupiłem ją niedawno , może macie jakiś pomysł? Przekaźnik dziala w skrzynce nad akumulatorem . Słyszałem o module komfortu , ale czy on ma coś wspólnego z nawiewem ? Klima się załącza ale nie daje zimna bo wiadomo , nie działa wentylator .... a i musze dodac ze wentylator na krótko dziala, prad w kablu jest. Z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc . Pozdrawiam
    Last edited by MrTheGrubi1; 12-08-2024, 14:34.

Zapomniałem dodać że to Honda civic vii 2005 1.6 vtec

Comment

Ponawiam zapytanie , rozkręciłem wszystko wyciągnęłam tranzystor i również nie ma oznak że jest zepsuty daje opór na multimetrze , problem jest ze jak jest chłodniej na dworze ,działa, powyżej 24 st nie działa.

Comment

na czym stanęło?

Zawsze skorzystaj z wyszukiwarki forumwoej. Zerknij na istniejące tematy:
        Rezystor dmuchawy 7 gen - na żadnym biegu nie działa dmuchawa

Nie działa nawiew. Dmuchawa nie startuje na żadnym biegu.

Rezystor nawiewu do civic 7 gen

Wentylator nawiewu

Kompletny brak nawiewu, A/C - nie działający panel

tematów jest sporo... nie ma siły, no musisz coś trafić w podpowiedziach.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Witam ponownie , po długim czasie ale jednak , n8e działa już wgl , czy myślicie ze winny może być przekaźnik omron g4r-h22 , albo jak sprawdzic czy działa prawidłowo bo na tym się nie znam, rozkręciłem ponownie , znów ta sama historia na krótko działa silnik i wgl

Comment

Comment

Zamieszczone przez MrTheGrubi1 Zobacz posta
              tam jest ta półautomatyczna klima
              tzn. Klimatronik?

Kierownik Działu Diesla

Comment

Tak dokładnie to zdjęcie wyżej,. już ostatnim razem podłączyłem żarówkę pod kostkę na krótko i kręciłem tym potencjometrem nawiewu , to zarowka zgodnie z zwiększeniem "nadmuchu " świeciła jaśniej i odwrotnie. Szczotki w silniku top . Wiatrak wymieniałem w 2022 roku wiosną , jutro przyjdzie przekaźnik bo znalazłem gdzieś jeden na sprzedajemy pl . Ogólnie niby te przekaźnik nie powinien się popsuć ale kiedyś miałem sytuację że Hania kradła prąd notorycznie i przyczna byl popsuty przekaźnik który zamykał sprzęgiełko klimy , elektromagnes zaciskała
                Załączone pliki
                Last edited by MrTheGrubi1; 16-10-2024, 19:21.

Comment

Mała aktualizacja , chyba jestem kretynem ale po kolei ,przekaźnik to nie to jednak , ale kupiłem kolej rezystor i zalyczyla się na chwilę, ale jak już mówiłem nie schowałem go do gniazda i dotknął obudowy czy możliwe że zrobiłem zwarcie i spaliłem nowy rezystor ?

Comment

wszystko jest możliwe, z elementami podłączonymi do prądu trzeba bardzo uważać. Rezystor jest wpięty do obudowy wentylatora a obudowa jest z plastiku to tu nie zrobisz zwarcia .
                    Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                    X