Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kompletny brak nawiewu, A/C - nie działający panel

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Kompletny brak nawiewu, A/C - nie działający panel

Dobry wieczór,

zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Wczoraj normalnie zapaliłem samochód i po przejechaniu kilkunastu metrów zorientowałem się, że nie działa nadmuch/wentylator. W załączniku przesyłam zdjęciu z zaznaczonym panelem, który jest kompletnie nieaktywny (działa jedynie podświetlanie po włączeniu świateł).

Samochód w ogóle nie reaguje na prace pokrętła siły nadmuchu, temp., miejscem rozprowadzania oraz przycisk obiegu zamkniętego, A/C i podgrzewania tylnej szyby.

Dzisiaj zacząłem naprawę od sprawdzenia bezpieczników - wszystkie ok, następnie wymieniłem rezystor dmuchawy, lecz to nic nie dało. Podpiąłem wentylator na "krótko" i działa - załącza się.

Czy miał ktoś może podobny problem? Ewentualnie jest mnie w stanie pokierować gdzie powinienem szukać problemu?

Z góry bardzo dziękuje.
    Załączone pliki

Przeczytaj cały temat to pozwoli Ci przeanalizować co próbowaliśmy zdziałać w podobnym przypadku, a rozwiązanie jest we wpisie #19.
    Częsty problem z klimatyzacją zimne na przemian z ciepłym
    U ciebie jest o tyle gorzej że kompletnie nic nie reaguje.
    Widać że już tam zaglądałeś? czy była jakaś naprawa i może ktoś czegoś nie podpiął?
    tu też może coś być:
    Klimatronik brak regulacji siły nawiewu - wchodzi od razu na max.

niestety nie podają piszący konkretnych rozwiązań.

Zamieszczone przez kubagry4 Zobacz posta
    w ogóle nie reaguje na prace pokrętła siły nadmuchu, temp., miejscem rozprowadzania oraz przycisk obiegu zamkniętego, A/C i podgrzewania tylnej szyby.
    było coś w panelu grzebane? rozłączane?
    Skrzynka bezpieczników - bezpieczniki Civic VII 2001-2005

sprawdź nr F9. F14

tutaj pomogło:
    Klimatyzacja pali bezpiecznik F4 - 10A - pod pokrywą silnika

Last edited by rambo7; 05-12-2020, 16:30.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Przyczyna okazała się bardzo prosta. Wymiana bezpiecznika F14, choć nie był przerwany. Bardzo Ci dziękuje za pomoc.

Comment

Working...
      X