Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

klimat i moc nawiewu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• klimat i moc nawiewu

Hej,
    Pytanko:
    Czy u Was jak macie włączoną klimatyzacje to wieje powietrze dość zimne czy takie średnie?

Druga sprawa to jak jak mam zwykły nawiew ustawiony ma max (4) i powietrze leci od strony kokpitu i te na szybe boczna (również ustawione w strone kierowcy i pasażera) to dolatuje do Was?
    U mnie coś to średnio wieje i się zastanawiam.

jak filtry zapchane liśćmi i syfem, to jak ma to wiać mocno?
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
      Dokładnie. Przede wszystkim sprawdź w jakim stanie masz filtr kabinowy i czy nie nagromadziło się tam syfu o którym wspomina rambo. Jeśli klima odpowiednio nabita i sprawna to musi wiać zimnym na minimalnych ustawieniach. A skoro piszesz, że na czwartym biegu powietrze ledwo dolatuje to również obstawiam, że filtr cały zaklejony syfem.
      LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
      sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
        Zobaczyłem filtr pod maską i nie miał syfu. 2 filtry za schowkiem już były czarne, miały trochę brudu, więc wyczyściłem, przedmuchałem. Sprawdziłem na max biegu dmuchawy niby jest trochę lepiej. Myślicie, ze wymienić na nowe? Jakie kupić?

Comment

było nie wkładać filtrów i sprawdzić jak wieje bez nich - tylko dla próby. Byś wiedział jaka jest moc na 1 wszym biegu i jaka na 4 tym biegu.
          Potem włożyć te przeczyszczone i porównać.
          Filtry kabinowe kosztują grosze, to twoje zdrowie, tym oddychasz wiec twoja sprawa.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
          X