Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Układ klimatyzacji w 1.3 IMA 2005 rok

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Układ klimatyzacji w 1.3 IMA 2005 rok

Witam, jest ktoś na sali z takim silnikiem ? Brakuje mi przewodu od osuszacza do chłodnicy. Może ktoś zdjęcia zrobić - osuszacza i chłodnicy klimy.
    U mnie wygląd to tak:

Honda1.jpg
    Honda2.jpg
    20190405_095935.jpg
    20190405_095941.jpg

Nie wiem czy tak powinno być w tym silniku jako że auto było przodem stuknięte

ktoś ewidentnie wsadził rurkę nie od tego modelu. Tak jak mówisz, naprawiał po kraksie i ...taką miał pod ręką ...musiał być to byczy fachman z tego mechanika . niezły jajcarz .
    Tzn możliwe nawet że rurka jest dobra ... a osuszacz z tą druga rurką z innego auta ... trudno tu powiedzieć. No składane jest z kilku to pewne.
    Weź pod uwagę że teraz do osuszacza leci wszystko: piasek, woda, syf ... Ty wiesz co się stanie jak podłączysz do tego osuszacza rurkę i zamkniesz obieg i załączysz spręzarkę ...? wiesz co się stanie ? czy nie?
    zanim to uruchomisz to się grubo zastanów czy na pewno chcesz ją uruchomić?
    Last edited by rambo7; 08-04-2019, 12:16.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Osuszacz, chłodnica i przewody do wymiany - tylko skąd i czy z innego silnika podejdzie. Dodatkwo do tego dochodzi płukanie układu

Comment

trzeba zakładać że w osuszaczu jest piasek, więc jak będzie latać po układzie to zdemolujesz spręzarkę. Osuszacz do wymiany, przewody do wymiany tylko te które są potrzebne.
        Podejdź do ASO i poproś o wydruk schematu instalacji A/C będziesz miał na kartkach rozrysowane kształty i numery fabryczne elementów, wtedy przynajmniej będziesz wiedział czego szukać.
        Układ jak będzie podłączony do maszyny to ta sama go zdiagnozuje. Dopasować części A/C z innego układu będzie trudne, chyba niewykonalne.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Ten przewód z częścią elastyczną powinien być wkręcony do górnego złącza skraplacza. W to złącze na osuszaczu powinien być wkręcony przewód , rurka sztywna , idzie ona do dolnego złącza skraplacza. Sprawdź sobie numery ale ta rurka to chyba 80331-S5B-003.

Comment

OK, dzięki zamówiłem rurki nowe + osuszacz

Comment

Przewód brakujący poszedł na dół chłodnicy (dzięki prezesjm i rambo7).
              Samą chłodnicę trzeba było przesunąć o 3 cm w lewo - i układ działa

Comment

Working...
              X