Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Woda z klimy w kabinie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Woda z klimy w kabinie

Witam

Mam następujący problem z klimatyzacją w ciepłe dni po ok 20-30min pracy klimatyzacji do środka zaczyna kapać woda pod nogi pasażera. Po ściągnięciu osłony pod schowkiem dokładnie widać to miejsce, poniżej nagrałem filmik jak to dokładnie wygląda. Nagrzewnica wymieniona rok temu nie cieknie. Autko było w warsztacie zajmującym się klimatyzacją, stwierdzili że woda jest wynikiem złej pracy sprężarki z powodu małej ilości czynnika. Oczywiście nie to było przyczyną i woda nadal kapie do środka. Po powrocie do serwisu stwierdzili że trzeba rozebrać całą deskę i uszczelnić silikonem, co nie do końca mnie przekonało i zabrałem od nich autko a problem został.

Zapomniałem dodać kanał odpływowy drożny, i czyszczony już 2 razy. Woda normalnie kapie pod autko.

Proszę o pomoc.

Autko to: Honda Civic Hatchback 1.6 Benzyna 2005 r.

Last edited by Rafal199; 23-06-2018, 14:20.

Od czasu do czasu też mi trochę kapnie na wycieraczkę pasażera. Może pęd powietrza porywa skroploną wodę z parownika klimy i tak trafia do mniej szczelnie spasowanych elementów układu wentylacyjnego. Sporo roboty z rozebraniem tego, może da się uszczelnić z wierzchu.

Pierwszy wpis nie w tym miejscu, nie pomijamy Regulaminu przy rejestracji.
    Last edited by rambo7; 25-06-2018, 08:43. Powód: Regulamin pkt 2.

Comment

czy to jest wersja 7 gen czy 6 gen? (piszesz w dziale 7 gen).
      Nie pomijamy Regulaminu przy rejestracji.

Zamieszczone przez Rafal199 Zobacz posta
      Nagrzewnica wymieniona rok temu nie cieknie.
      czyli było grzebane, grzebane w układzie parownika. To jest pewne. Tam jest problem, nie wiem czy wsadzili oryg. nagrzewnicę? obok nagrzewnicy jest parownik czy założyli rynnę pod parownikiem?
      - jak nie założyli rynny pod parownikiem to skopliny nie spadają na rynnę tylko na wycieraczkę. Aby woda wleciała do rurki odwodnienia i leciała pod auto na chodnik musi ściekać do rynny. Ustal czy masz rynnę pod parownikiem?
      może coś zakładali i zapomnieli ją wsadzić? albo dali inną nagrzewnicę i nie było miejsca na założenie rynny od parownika?
      Jedno jest pewne ..było grzebane, wiec trzeba wrócić do stanu przed grzebaniem.
      Autko było w warsztacie zajmującym się klimatyzacją, stwierdzili że woda jest wynikiem złej pracy sprężarki z powodu małej ilości czynnika.
      facet jest nienormalny. Takie rzeczy to może koniowi opowiadać
      Po powrocie do serwisu stwierdzili że trzeba rozebrać całą deskę i uszczelnić silikonem,
      oni są naprawdę nienormalni i to mocno.
      Fabryka to uszczelnia silikonem? nie! a po fabryce nie ciekło. Niech zwrócą części co ukradli i je założą.
      Zapomniałem dodać kanał odpływowy drożny, i czyszczony już 2 razy
      jestem pewny, zresztą po co go czyścić jak nie ma rynny odprowadzającej skropliny do rury odwodnienia. Jak nie ma rynny to leci na podłogę zamiast do rury.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
      X