Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Odpowietrzanie ukladu chłodzenia

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Odpowietrzanie ukladu chłodzenia

Witam. Chcialbym sie dowiedzieć gdzie w hondzie z silnikiem 1.6 vtec d16v1 znajduje sie odpowietrznik ukladu chłodzenia. Moze ktos z Was wie i chcialby mi pomoc ?? Z gory dziękuję i pozdrawiam.

Z tego co wiem, to układ sam się odpowietrza. Trzeba tylko zalać płyn, włączyć ogrzewanie i rozgrzać silnik. Jak będzie zimny, to ewentualnie dolać do zbiornika wyrównawczego, jeśli brakuje

Comment

Właśnie zauważyłem ze na postoju nawiew nie grzeje a podczas jazdy juz tak a niedawno zmienialem plyn i jak do tej pory samo sie nie odpowietrzylo wiec dlatego pytam o odpowietrznik. Moze ktos jednak wie gdzie on sie znajduje bo slyszalem ze takowy istnieje.

Comment

No to kurna źle słyszałeś, przecież Ci kolega napisał, że takiego nie ma. Zajrzyj do instrukcji obsługi samochodu, tam jest opisana krok po kroku wymiana płynu wraz z odpowietrzaniem.

Comment

Te objawy bardziej pasują do wadliwego termostatu

Comment

Zamieszczone przez marcin19883 Zobacz posta
            Te objawy bardziej pasują do wadliwego termostatu
            Bądź uszkodzoną nagrzewnice [emoji2]
            A dokładniej mówiąc to zapchaną [emoji16]

Wysłane z mojego G8141 przy użyciu Tapatalka

Comment

Albo do pompy zwalonej.

Comment

tu dużo jest napisane o odpowietrzaniu silnika D16V1 przy okazji innego problemu Przy dłuższej trasie pryska płyn chłodniczy na silnik (D16V1)
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                X