Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Parujące szyby

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Parujące szyby

Witam . Pacjent skarży sie na parowanie szyb . O ile zaczęła się zima i padło mi ogrzewanie z którym walczę ale walka jest ciężka w dodatku zaczęły mi parować strasznie szyby . Wytrzymałbym parowanie ale to jest już przesada istne mleko nie widać nic . Wymieniłem filtry kabinowe zmieniłem wycieraczki na gumowe i nic dalej paruje jak cholera jest jakis myk żeby sie tego pozbyć ? Do pytania dołączam tez sprawe ogrzewania nie dosyć że mam urwane pokrętło od zmiany temperatury poczytałem na forum o lince który sie wyhacza . U mnie linka jest na miejscu i pod panelem srodkowym i pod kierownicą . Myśle o nagrzewnicy ale nie wiem czy ide dobrym tropem . Dzieki z góry za pomoc

Witamy się w dziale powitań, nie w dziale technicznym, korzystamy z wyszukiwarki tematów. Nie pomijamy Regulaminu przy rejestracji.
    Załączone pliki
    Last edited by rambo7; 11-01-2018, 07:58. Powód: Regulamin pkt 2, 3.

Słyszałem, że wystarczy wysmarować szyby pianką do golenia, a potem wypolerować i szyby już nie będą parować...
    FK2 R18A2 Crystal Black Pearl NH-731P by-Faraam

Comment

A termostat sprawny? Wskazówka chłodnicy jest na środku? Płyn chłodniczy ok? Bezpieczniki ok? Sprawdź czy po rozgrzaniu sinika masz tą górną rurę gumową gorącą i jak dolna
      Bez ogrzewania, będzie ci się parować auto.

Comment

W komorze masz zawór (1) sprawdzałeś czy chodzi? Obieg wewnętrzny nie jest czasem włączony?
        ea3284221f11f5cb757424f28c0a92cd-1056x527.jpg

Comment

przeglądamy istniejące tematy, (forum nie istnieje od wczoraj, dlatego warto czytać Regulamin zanim się napisze cokolwiek):
          szyby paruja niesamowicie jak spadnie deszcz

Zacznij od zapoznania się z tematami w pierwszej kolejności:
          Zamieszczone przez Wierzbaa Zobacz posta
          padło mi ogrzewanie z którym walczę ale walka jest ciężka
          no to napraw to! Aby naprawić trzeba wiedzieć co się popsuło. Grzebanie na czuja sensu nie ma. Zapoznaj się zasadą działania ogrzewania w dieslu i potencjalnymi usterkami w układzie mieszania powietrza w kabinie:
          nie działa ogrzewanie w dieslu!!!

Bardzo słabe ogrzewanie w dieslu

Schemat wpis #4 obiegu cieczy w dieslu 1,7ctdi:
          Jak wymienić płyn chłodniczy w 1.7CTDi

jak już ogarniesz powyższe to na koniec to:
          Linka ogrzewania CIVIC 7. Spinka od linki.

Klapa regulacji powietrza ciepłe/zimne

Demontaż konsoli centralnej Civic VII - Manual II.

Zrobiłem za Ciebie to, co sam powinieneś zrobić rejestrując się na tym forum w poszukiwaniu rozwiązania problemu. Potraktuj nie jako zbycie a konkretną pomoc. Nie ma takiej możliwości aby po zapoznaniu się z tymi informacjami nie poradzić sobie z problemem. (to jest tylko część wiedzy, bo tematów jest jeszcze jakieś 150).
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
          X