Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Klima nie dziala

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Klima nie dziala

Witam.
    Pojawił się u mnie problem. Kiedy załączam klime na wlaczniku a/c zapala się dioda ale sprezarka się nie zalancza i nie chłodzi. Co może być przyczyną?

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Może nie masz czynnika. Jedziesz do diagnostyki i ci sprawdzą. Szczelność.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Comment

Klima napełniania w zeszłym roku. A jak nie ma czynnika to sprezarka się nie zalaczy?

Comment

Nie ja tak miałem i wyszło że brak czynnika. Jak masz latarkę uv to zobacz czy ci gdzieś ten czynnik nie wyleciał np chłodnica

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Comment

Ok. Dzieki

Comment

byłem w serwisie boscha celem naprawy klimy przed wyjazdem nad morze. Stwierdzono brak czynnika gdyż nieszczelny był jakiś zaworek, którym niby uciekał czynnik chłodzący.
            Przy okazji Pan powiedział mi, że chłodnica klimy jest w złym stanie. Rzeczywiście zauważyłem, że w dolnej jej części jest wyrwa jakby kiedyś coś tam wpadło i zniszczyło chłodnicę. Po kilkunastu dniach od naprawy znowu pustka w układzie i klima nie działa. Czy czynnik chłodzący może uciekać chłodnicą klimatyzacji? Czy jej stan może mieć wpływ na tak szybkie uciekanie czynnika?

pozdrawiam

Comment

Zapoznaj się z tematem: Uszkodzony Radiator skraplacza (chłodnicy) klimatyzacji.
              Kierownik Działu Diesla

Comment

rambo7 mam podobnie jak w tym poście, który mi poleciłeś, a może nawet bardziej.
                Czyli czynnik chłodzący mi z chłodnicy ucieka?!

Comment

to co pokazałem to skrajność, ale tak wyglądała chłodnica klimy w moim 2 gim aucie, przypuszczam że ktoś doye..ł ze szprycy z Karchra. Takie uszkodzenia są niemożliwe od kamieni. Baba co miała to auto wcześniej bardzo dbała o wygląd zewnętrzny, po pomiarach mam cieńszy lakier niż fabryczny, były polerki robione, dlatego po tych faktach doszedłem że auto było często myte.
                  Skąd ucieka czynnik warto zrobić test wprowadzając czynnik UV do obiegu, ale jeśli twoja chłodnica wygląda podobnie a nawet nie jest tak wypruta to i tak musisz ją wymienić, po prostu jej skuteczność wymiany cieplnej jest bardzo mała.
                  Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                  X