Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki osuszacz klimy?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jaki osuszacz klimy?

Witam,

Chciałbym wymienić osuszacz klimatyzacji w mojej Hani (7 gen pol lifcie, silnik benzyna 1.4 90KM). Jedyny model osuszacza w sklepach internetowych to DELPHI TSP0175312 - niestety wszędzie na zamówienie. Przez przypadek znalazłem, że do Civica 7 gen benzyna ale 1.6 pasuje zarówno ten Delphi jak i NISSENS 95070. Stąd moje pytanie, czy do mojej wersji 1.4 również podszedłby ten Nissens? Czy ktoś z Was miał z nim styczność? Cena Nissensa jest poniżej 100zł i jest dostępny od ręki. Ewentualnie, czy ktoś mógłby polecić osuszacz innej firmy, który pasuje do tego modelu Civica?

ile kasują za wymianę osuszacza? (razem z osuszaczem)

Comment

Tak dla potomności: we wszystkich sklepach internetowych ten Delphi jest nie do dostania. Po tygodniu poszukiwania udało mi się znaleźć właściwy sklep i zakupić osuszacz firmy NRF model 00033320 - pasuje on do mojej wersji Civica. Z przesyłką wyszło mnie to 83zł. Natomiast za montaż w warsztacie zapłaciłem 35zł.

Comment

A zdradzisz jeszcze jaki to sklep ?

Comment

odnosisz się do posta z 14-06-2014r. to spore "odświeżenie kotleta", conti logował się w lutym mamy czerwiec.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Fakt. Z rozpędu napisałem? Ma postawić nowe pytanie w tym temacie?
            Generalnie szukam osuszacza i słabo z tym dokładnie tak jak pisał coni940. Szukam szukam i nie mogę znaleźć. Zastanawiam się czy będzie z 1,6 pasował nissen, szukam też tego nrf ale też słabo.
            Może ktoś wskaże ?

Comment

szukaj po sklepach / sprzedawcach sprzedających chłodnice. Na forum znajdziesz informacje kto z polecanych sklepów jest kompetentny. Prośba przy tej okazji do Ciebie, jeśli już znajdziesz ten lub jakiś inny osuszacz to napisz co i gdzie i za ile kupiłeś. Taka wiedza jak widać się przydaje.
              Nie wiem czy jest jeden osuszacz do 1,4 1,6 i 1,7 diesla ..ale mocowania mogą być różne.
              Kierownik Działu Diesla

Comment

To generalnie jest jakaś mega dziwna sprawa z tym osuszaczem do 1,4 90KM, kompletnie brak. Czytając między innym powyższy wpis, znalazłem sobie stronę:
                https://webshop.nissens.com/Product oraz https://webshop.nrf.eu/.
                I porównałem sobie numery części do 1,4 i do 1,6 i są identyczne szczególnie w nissens, według producentów pasują do obu modeli:
                Nr Nissens.95070 - ten jest ogólnie dostępny więc zdecyduję się chyba na Nissens, pisałem bo miałem nadzieję że ktoś mnie utwierdzi w tym. : ) bo dziwne że ten model nie jest sprzedawany dla 1,4 90 km.
                hymmm

Comment

Nie wiem czy sprawa jest jeszcze aktualna, ale ja skontaktowalem sie bezposrednio z handlowcem z jednego ze sklepow internetowych. Pan sie do mnie odezwal, wyszukal oferte, sprowadzil osuszacz i wyslal kurierem. Generalnie bardzo szybko, sprawnie i rzetelenie. Gość ma na imie Dariusz, kontakt do niego: 605 322 015 oraz [email protected] . U mnie ten NRF podszedl i wszytsko dziala bez problemu.

Comment

szkoda że nie zrobiłeś fotek tego elementu? ..może został stary osuszacz - to zrób kilka fotek by można było obaczyć szczegóły.
                    Kierownik Działu Diesla

Comment

Ja skontaktowałem się z Inter Cars w sprawie tego osuszacza NRF. Pan sprawdził , powiedział że są na stanie u producenta. Czas realizacji 5 tygodni, cena 70 pln + 12 przesyłka lub odbiór osobisty za 0.
                      Niestety 5 tygodni to za dużo. Wtedy będę już na wakacjach a bez klimy w chorwacji może być wyjątkowo ciężko...
                      Zaryzykowałem tego nissens według informacji producenta powinien był właściwy. W przyszłym tygodniu będę miał pewność bo będę naprawiał, na pewno napiszę.

Comment

HELLA 8FT 351 200-291 - 60zł
                        Ja będę miał zamontowany ten właśnie a z tego co wiem jest pokazany jako zamiennik, chodz pod numerem silnika czy nadwozia go nie znajdziecie. Jutro mam odebrać auto z wymienioną chłodnica klimy DELPHI TSP0225555 i osuszaczem.
                        Z tym że ja kupiłem za 357zł a gdy szukałem ta sama była przeważnie po 500 i wyżej, wiec warto szukać.
                        Potwierdzę wszystko jutro bo na oko osususzacz jest taki sam ale to tylko na oko. Prywatnie podam numer telefonu gdzie go kupiłem. Trzeba doliczyć 20zl kurier. No i nie wiem czy jeszcze mają. Myślę jednak że znajdziecie go po numerach bez problemu.
                        Last edited by Krzysztof1969; 21-06-2015, 21:43.

Comment

Ja jestem umówiony na środę.
                          Koleś od klimy ma ogólnie opinię rzetelnego. Polecali go znajomi. Rozmowa była też dość konkretna. Uświadomił mi że przez ostatnie 2 lata robili mnie w ch.. Ciągle mi mówili że wszystko szczelne, a ja po 2 miesiącach zastanawiałem się że klima nie działa. Potem przychodziła jesień i zapominałem.
                          Mi kazał kupić skraplacz NRF. Powiedział że mógłby być nissens ale że są z nimi problemy w tym modelu. Najlepiej Hella ale powiedział że są nie dostępne. NRF w e-autoparts 275pln - 5% rabatu jakie mam dostępne. Osuszacz powiedział ze dowolny ale najlepiej nissens, tak jak pisałem kupiłem ten który jest do silnika 1.6 na podstawie strony nissens gdzie piszę że jest do 1,4 i 1,6.
                          Ja generalnie robię ogólny remont.
                          Teraz mam kolejny problemik coś mi śmierdzi gumą spaloną z lewej strony z przodu. Nie wydaje się że silnika, jak wącham koło też raczej nie. Tak jakby dolatywało nad kołem pod błotnikiem. I teraz się zastanawiam co to może być. Moze ktoś wie? Delikatna woń spalonej gumy. Nie wiem czy przypadkiem Pan od klimy jak sprawdzał szczelność nie upuścił jakieś gumy czy uszczelki.

Comment

Może pasek się ślizga nie masz świerszcza? Generalnie to ja też robię remont. Efekty zobaczymy później oby działało.

Comment

A który pasek? Świerszcza? Mógłbyś bliżej wyjaśnić. Niestety nadal się ucze.

Ja jak wspominałem zrobiłem rozrząd, pompę wody, zawory, uszczelkę zaworów, wymieniłem miskę olejową z uszczelką, amortyzatory, górne mocowanie amortyzatora,końcówki drążka, płyny różne, filtry, nowy akumulator, łączniki stabilizatora, regeneracja alternatora, teraz jeszcze klima i czujnik abs. Wyjdzie około 4000 z klimą i czujnikiem abs.
                              Niestety standardowy szum łożysk w skrzyni na razie sobie daruję. Gdybym jeszcze skrzynię i sprzęgło zrobił to byłby jak nowy : )
                              Jeszcze muszę zrobić parę napraw blacharskich np jakiś czas temu zszokowała mnie rdza, która wyszła ze środka słupka/ramy drzwi przednich, które są puste w środku, najpierw mały purchelek myślałem że to jakiś zewnętrzny mini problem więc przetarłem a okazało się że to ze środka, myślę że robotnicy w UK zostawili jakiś paproch w środku który drążył i po 12 latach wyszedł na zewnątrz.
                              Last edited by foit; 21-06-2015, 22:07.

Comment

Working...
                              X