Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Niedziałająca sprężarka klimatyzacji - 1.7 CTDI

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Niedziałająca sprężarka klimatyzacji - 1.7 CTDI

Panowie,
    od czego powinniśmy zacząć przy diagnozowaniu co powoduje, że sprężarka klimatyzacji się nie kręci ?
    Stan faktyczny jest taki, że po włączeniu klimatyzacji, koło pasowe klimatyzacji nie kręci się czyli klimatyzacja nie pracuje.
    Sprawdzałem różne natężenia nawiewu, bez rezultatu. Ma ktoś może schemat elektryczny jak jest podłączona ta sprężarka?

Dzięki za pomoc

nie wiem jak u Ciebie ...ale u mnie dziś było -11stC o 5.00 ...w chwili obecnej -7,5stC.
    nie ma takiej opcji by klima ruszyła, poczekajmy aż będzie +10stC ... i zagrzany silnik, jeśli w takich okolicznościach się nie załączy to drążyć będziemy dalej .
    Kierownik Działu Diesla

Comment

U mnie jest też minus jedenaście, ale wszystko musi działać! :-) no dobrze, wrócimy do tematu jak będzie cieplej :-)

Comment

Zamieszczone przez piatro Zobacz posta
        U mnie jest też minus jedenaście, ale wszystko musi działać! :-) no dobrze, wrócimy do tematu jak będzie cieplej :-)
        Więc musisz ją zmusić, najlepiej gorącym prysznicem Przy ujemnych temperaturach ciśnienie czynnika w układzie spada i działa układ zabezpieczający klimatyzację tak, jak przy braku czynnika. Kompresor najzwyczajniej nie zastartuje. Zrobi to dopiero kiedy wzrośnie temperatura w komorze silnika a wraz z tym ciśnienie w układzie.
        Pzdr.

Comment

Tak naprawdę chciałem sobie zrobić krio terapię w samochodzie i dlatego potrzebna mi działająca klimatyzacja
          Dzięki za wyjaśnienia! bo już myślałem, że znowu muszę z Hanią do lekarza lecieć :P

Comment

Working...
          X